Bekräftat: Sveriges EM-matcher flyttas

Nu är det bekräftat: Sveriges EM-matcher i sommar flyttas från Bilbao och Dublin. Nya spelorter blir St Petersburg och Sevilla.

ANNONS
|

Ett fotbolls-EM utspritt i tolv länder var redan innan coronapandemin som till ett ifrågasatt koncept. I och med pandemin och de efterföljande restriktionerna flyttas nu matcher. Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) kräver att EM:s värdstäder ska släppa in åtminstone en fjärdedel av arenakapaciteten.

Nu står det klart att Sveriges gruppspelsmatcher flyttas från Bilbao och Dublin. Nya spelorter blir St Petersburg och Sevilla, det beslutade Uefas exekutivkommitté på fredagen.

Sveriges premiär mot Spanien kommer spelas i Sevilla och matcherna mot Slovakien och Polen i St Petersburg.

– Glad att vi äntligen fått ett besked. Vi har ju goda minnen St Petersburg och åttondelsfinalen i VM där 2018. Nu ligger allt fokus på att förbereda oss så bra som möjligt inför kommande mästerskap. Det ska bli väldigt roligt säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

ANNONS

Sverige skulle haft sin bas under turneringen i Dublin men i och med matchflyttarna kommer nu även den svenska basen flyttas.

– Det som är klart är att vi inte kommer att ha vår bas i Dublin. Vi har olika alternativ som vi tittar på just nu. Vi avvaktar tydligare besked från Uefa när det gäller var vi ska ha vår bas. Vi jobbar såklart för att hitta en så bra lösning som möjligt för laget, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Och ett av alternativen är dessutom ett väldigt bekant sådant. Det verkar nämligen finnas en öppning för att ha Sverige som bas.

– Ja, det hoppas jag verkligen att det gör. Det alternativet fanns redan när vi valde Dublin en gång i tiden. I den här katalogen, där man väljer basläger, kunde man välja ett ickevärdland också. Om alternativen är desamma nu är Sverige ett alternativ, säger Pettersson till TT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS