Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barca-stjärnan slutar i landslaget efter kritiken

Gerard Piqué ska sluta i det spanska fotbollslandslaget efter VM 2018. Skälet är supportrarnas kritik. – Jag är trött på den, säger mittbacken

Den frispråkige Piqué har dragit på sig supportrarnas missnöje vid flera tillfällen. Han har buats ut en hel landskamp efter att ha skämtat om Real Madrids Cristiano Ronaldo. Men framför allt är han inte omtyckt eftersom han stödjer kampen för ett Katalonien separerat från Spanien.

I VM-kvalmatchen mot Albanien hamnade han i supportrarnas fokus för att han hade klippt bort den gul-röda mudden på landslagströjan och i stället körde med en långärmad vit tröja under den vita bortatröjan.
– Jag klippte i tröjan för att ärmarna var korta och störde mig, säger han, och utvecklar hur han känner för supportrarnas kritik.
– Jag har försökt allting, men nu klarar jag inte mer. Det här med ärmmuddarna var droppen. De har lyckats döda glädjen med att spela för Spanien. Jag kommer inte vara mer än 31 år i Ryssland, men jag slutar ändå.
– Efter VM hoppas jag få vara i fred.

Barcelona-försvararen har spelat 86 landskamper och har vunnit VM 2010 och EM 2012. Han var också med i VM 2014 och EM 2016. Piqué säger att han vill stanna till och med VM eftersom han tycker att det är spännande med den nye förbundskaptenen Julen Lopetegui.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.