Bakslaget för Blåvitt – Emil Salomonsson tvingas till operation

Emil Salomonsson landade olyckligt efter en tackling mot Mjällby och lämnade planen i stora smärtor. Nu står det klart att han tvingas till operation och blir borta i flera månader.

ANNONS
|

Det var i den senaste matchen mot Mjällby på Gamla Ullevi som olyckan var framme. Efter en duell landade Emil Salomonsson olyckligt över ena armen/axeln och satte sig i gräset och skrek ut sina smärtor.

Lagkamraterna var snabbt framme hos honom.

Det blev ett tidigt byte.

Emil Salomonsson lämnade även Gamla Ullevi och togs till sjukhus för vidare kontroll.

Nu står det klart att det blir en längre frånvaro.

Ett nyckelbensbrott är faktum och högerbacken tvingas till en operation.

– Därefter räknar vi med uppemot tolv veckors läkning och rehabilitering innan han är åter i kollektiv fotbollsträning. Emil har ett stort stöd från alla lagkamrater och oss i ledarstaben. Han är fast besluten att komma tillbaka så snart som möjligt för att hjälpa laget igen, säger fysioterapeut Fredrik Larsson till klubbens hemsida.

ANNONS

Flera tuffa skador för Blåvitt

Skadan är ett tufft slag för IFK Göteborg som sedan tidigare har Hussein Carneil på frånvarolistan och även Sebastian Ohlsson. Två spelare som annars hade varit givna i startelvan.

Nu läggs Emil Salomonsson till på den listan.

På högerbackspositionen finns nu ungdomarna, Felix Eriksson och Alai Ghasem om inte Wiliam Lundin och Alexander Tengryd fortsätter spela vänsterbacken/innermittfältaren, Anders Trondsen, som högerback.

LÄS MER:Emil Salomonssons känslosamma hyllning av fansen

LÄS MER:Sebastian Ohlsson tillbaka där allt började – häng med till barndomens Kålltorp

LÄS MER:Anders Trondsen ser ljuset i tunneln efter ett år utan fotboll

ANNONS