”Bästa matchen jag sett i den här serien faktiskt”

Tredje raka hemmasegern och spräckt nolla för den tänkte skyttekungen. Det här var Öis och framför allt Adam Bergmark Wibergs kväll.
– Den bästa matchen har jag sett i den här serien den här säsongen faktiskt, sa Öistränaren Keith Millen.

ANNONS
|

Adam Bergmark Wiberg lånades in som ersättare för bland andra Gustav Ludwigson och Victor Sköld och startade försäsongen på allra bästa sätt.

Tre mål på tre matcher gav gott självförtroende.

Sedan hände något.

Eller rättare sagt: Det hände ingenting alls.

I alla fall inte i målväg.

Inte förrän på tisdagskvällen.

Och när det väl lossnade lossnade det ordentligt.

Det small nästan direkt. Första målet kom redan efter drygt tre minuter. Framspelad av Ailton Almeida sköt Adam Bergmark Wiberg sitt allra första seriemål för Örgryte IS.

Och på det viset fortsatte det.

Skicklig på att löpa in

Innan första halvlek var till ända hade vi noterat fyra rejäla målchanser för 23-åringen.

ANNONS

I minut 24 kontrade Adam Bergmark Wiberg ihop med radarpartnern Ailton Almeida och avslutade med curlat skott mot bortre stolpen som räddades till hörna.

På den efterföljande hörnan avslutade vänsteranfallaren med ett skott i ribbans överkant.

Det slutade inte där.

Abdul Razak var duktig på att hitta ytorna bakom J-Södras högt stående backlinje, Adam Bergmark Wiberg var skicklig på att löpa in i dem.

Det resulterade så när i ett läge i den 39:e minuten när pigge Ailton Almeida följde med upp, Bergmark Wibergs passning framför mål blev något hård.

2-0 kom istället i anfallet efteråt när Bergmark Wiberg, stärkt av den spräckta målnollan, sprintade förbi Jönköpings högerförsvar och skruvade in bollen i Anton Cajtofts vänstra kryss.

Islossning.

Ketchupeffekt.

Knaprar in på täten

Kalla det vad ni vill.

– Det känns fantastiskt, riktigt kul. Sedan blir det extra när man får göra två mål, sa Adam Bergmark Wiberg.

Öis kom till spel utan bland andra Daniel Paulson, Oliver Stanisic, Bubacarr Jobe och Calle Wede. De saknas även i det stundande derbyt mot Gais.

Många i Öis gjorde starka insatser. Ailton Almeida är nämnd och värd beröm som obekväm rätt- och felvänd center, Mohamed Said fortsätter att ta de chanser han bjuds och på mittfältet utmärkte sig Kevin Ackermann med kloka värderingar och drösvis med höghastighetslöpningar. I målet höll Fredrik Andersson säsongens andra nolla och är värd överbetyg under Jönköpings forcering i andra halvlek.

ANNONS

– Tveklöst den bästa segern vi har haft den här säsongen. Och bästa prestationen. Mot ett bra lag. Vi behövde spela på vår högsta nivå för att vinna i dag, sa Keith Millen.

För Öis innebar resultatet tredje raka hemmasegern, sjätte raka matchen utan förlust. Kanske har det vänt? Kanske går det att fortsätta knapra in poäng på topplagen?

I nuläget är det exempelvis sex poäng upp till Gif Sundsvall på allsvensk kvalplats.

Gais får mer vila än Öis

I jämförelse med fjolårets 18 poäng efter 13 matcher bara tre färre.

– Vi mötte ett bra lag och vann rättvist. Där kan vi vara. Det är bara en match. Vi har sex matcher utan förlust. Vi behöver försöka vinna på lördag. Där är vi nu.

Mot Gais saknas avstängde Hannes Sahlin. Att Gais får tre vilodagar mer än Öis irriterar Keith Millen.

– Jag kan inte förstå varför det skulle vara rättvist. När jag tittade på spelprogrammet tidigare förstod jag att det skulle skilja en eller två dagar, men att de får tre vilodagar mer tycker jag är orättvist. Men vi förhåller oss till det. Vi har en bra känsla. Spelarna vill hellre spela matcher än träna, särskilt när du vinner, sa Öistränaren.

ANNONS

Så startade Öis:

Fredrik Andersson – Danny Ervik, Arvid Brorsson, Anton Lans, Anton Andreasson – Kevin Ackermann, Abdul Razak (Lukas Browning Lagerfeldt 55), Hannes Sahlin – Mohamed Said (Kevin Fransson 87), Ailton Almeida (Fredrik Johansson Zanjanchi 77), Adam Bergmark Wiberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS