August Erlingmark klar för grekisk klubb.
August Erlingmark klar för grekisk klubb. Bild: FREDRIK KARLSSON

August Erlingmark lämnar IFK Göteborg

Efter en tids spekulationer står det nu klart – August Erlingmark, 23, lämnar IFK Göteborg. Han har skrivit på för grekiska Atromitos.
– Kamratgården kommer alltid att vara hemma för Agge, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Sedan IFK Göteborg avslutade sin säsong har framtiden för August Erlingmark varit oklar. Vid årskiftet löpte hans kontrakt med klubben ut och det har sedan inte blivit någon kontraktsförlängning, även om han fått ett förslag från klubben.

– Han har inte skrivit på det som vi har erbjudit honom, det är den verklighet vi förhåller oss till, sade sportchef Pontus Farnerud till GP tidigare.

Klar för grekisk klubb

I helgen kom uppgifter på att Erlingmark skulle vara klar för grekiska Atromitos – något som bekräftades under onsdagen.

– Agge är en av våra spelare som har varit i A-truppen längst och vi har haft en bra dialog under året med tanke på att han haft ett utgående kontrakt. Nu vill han testa på ett utlandsäventyr och då är det bara för oss att önska honom lycka till, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

ANNONS

August Erlingmark tillhörde IFK Göteborg i sju år. Han kom till klubben från Sävedalens IF inför säsongen 2015, landade i akademin för att därefter klättra upp till A-laget. Ifjol blev det 25 allsvenska matcher.

– Agge är ytterligare ett bra exempel på hur man kan ta steget från vår egen akademi, etablera sig i A-laget och sedan gå vidare. Det fylls på med Blåvittspelare ute i de europeiska ligorna och det är något vi ska vara stolta över, säger Farnerud.

Lämnar IFK Göteborg gratis

I och med att Erlingmark inte accepterade Blåvitts erbjudande var han kontraktslös när har skrev på för Artomitos, det innebär att IFK Göteborg inte får några pengar för publikfavoriten. Han själv ser fram emot spel med den grekiska klubben.

– Jag är väldigt glad att allt slutade positivt och att jag nu är en del av Atromitos. De senaste timmarna jag varit i Grekland och i laget har alla kramat mig och hjälpt mig att känna mig bekväm. Jag vill tacka för förtroendet och hoppas kunna återgälda det på planen, säger Erlingmark till Artomitos hemsida.

Artomitos spelar i grekiska högstaligan och har under första halvan av säsongen startat knackigt. De ligger näst sist med nio inspelade poäng på 15 spelade matcher. I samband med Erlingmarks flytt till klubben stod det också klart att de kommer få en ny tränare. Chris Coleman, 51, blir Atenklubbens tredje tränare under säsongen. Han är tidigare walesisk landslagsspelare och förbundskapten och var bland annat med och tog Wales till semifinal i EM 2016.

ANNONS

– Jag är verkligen glad över det. Jag känner honom inte personligen, men jag vet att han är en tränare med stora erfarenheter och framgångar med walesiska landslaget. Jag ser fram emot att jobba med honom, säger Erlingmark.

Instagram tackar han för sin tid i klubben:

Det har varit en stor ära att få bära den blåvita tröjan, på Ullevi, som jag drömde om när jag var liten. Tack till alla spelare, ledare, medarbetare och fans för att ni alltid stöttat och hjälpt mig. Det kommer jag för alltid bära med mig! Vi ses snart igen”, skriver han.

ANNONS