Åttonde raka utan seger för IFK Göteborg

August Erlingmark gav IFK Göteborg ledningen och kvitterade mot Östersund. När Blåvitt återigen misslyckades med att vinna i allsvenskan för åttonde raka matchen.
– Det är totalt oacceptabelt, säger August Erlingmark.

ANNONS
|

Det skulle börja på bästa möjliga sätt för ett pressat IFK Göteborg när August Erlingmark tog vara på sin egna retur och skickade in ledningsmålet efter tre minuter. Därefter fortsatte målchanserna att avlösa varandra.

Sargon Abraham skapade ett drömläge för sig själv men chippade bollen över, Alhassan Yusuf brände ett kanonläge och vips så kom kvitteringen istället.

Jakob Johansson lyckades inte få undan Nebiyou Perrys avslut och därefter fortsatte raset. Två minuter senare brände Hosam Aiesh en straff och två minuter senare igen hade Noah Sonko Sundberg gett Östersund ledningen.

Därefter var det bortalaget som skapade chanser och var betydligt närmare 3-1 än vad IFK Göteborg var en kvittering.

ANNONS

– Många tänkte nog vad är det här för en match och en säsong?! Efter det målet blir vår reaktion väldigt dålig. Vi hänger med huvudena och vi tycker synd om oss själva. Vi går inte in i närkamper och blir väldigt små och Östersund får ett mentalt övertag på oss, säger Poya Asbaghi.

”Totalt oacceptabelt”

Hans spelare var inne på samma linje.

– Det är totalt oacceptabelt hur vi hanterar minuterna efter att de har tagit ledningen. Det är något som man inte kan acceptera i en sådan här förening, säger August Erlingmark.

Jakob Johansson försöker förklara varför det blev som det blev.

– Det är klart det är mentalt. Fotboll och all idrott är väldigt mycket mentalt. Vi är känslostyrda människor och det är tufft. Vi får gå tillbaka till oss själva och vara starkare än så och lita på att vi har ett spel. Det är en jättestor besvikelse det här.

Det skulle dock inte bli någon förlust.

För med bara några minuter kvar kunde August Erlingmark skicka in kvitteringen. Ett mål som gjorde att IFK Göteborg undvek att hamna på kvalplats.

– Det här var alldeles för dåligt. Det är mycket känslor och man är besviken och tom nu. Vi gör ett mål och kvitterar och är nära att göra ett till men det är inget vi står här och är lyckliga över. Vi är inte nöjda. Vi måste jobba väldigt hårt de här kommande dagarna och jag hoppas verkligen att vi får se ett annat IFK borta mot Örebro på söndag, säger Erlingmark.

ANNONS
ANNONS