Luis Rubiales avgick som spanska fotbollsförbundets ordförande i fjol efter att ha kysst den spanska landslagsspelaren Jennifer Hermoso på munnen.
Luis Rubiales avgick som spanska fotbollsförbundets ordförande i fjol efter att ha kysst den spanska landslagsspelaren Jennifer Hermoso på munnen. Bild: SUSANA VERA

Arresteringsorder utfärdad mot Luis Rubiales

Luis Rubiales, tidigare ordförande för spanska fotbollsförbundet, är misstänkt för delaktighet i en eventuell korruptionshärva inom spansk fotboll.
En arresteringsorder är utfärdad mot Rubiales, som befinner sig utomlands, skriver Marca.

ANNONS

Under onsdagen genomförde spansk polis en räd mot det spanska fotbollsförbundets högkvarter i Madrid.

Anledningen är misstankar om korruption och penningtvätt kopplade till fotbollsförbundet i och med affären där spanska supercupen såldes ut till Saudiarabien 2019. Ett avtal som sträcker sig fram till 2029 och inbringar miljontals kronor till det spanska fotbollsförbundet varje år.

Sedan 2022 har en utredning pågått för att undersöka om det förekommit eventuell korruption, felaktig förvaltning av tillgångar och penningtvätt kopplat till jätteaffären.

Efter onsdagens räd mot förbundet har fem personer gripits i Madrid och två i Granada i samband med fallet, enligt Reuters.

ANNONS

Arresterad i sin frånvaro

En av de misstänkta är Luis Rubiales, som var ordföranden vid tillfället då affären genomfördes och är en av de misstänkta i utredningen. En husrannsakan genomfördes mot Rubiales hem. Rubiales själv befinner sig för tillfället i Dominikanska republiken.

Nu har även en arresteringsorder utfärdats mot honom.

Luis Rubiales avgick från ordförandeposten i fjol efter att ha anklagats för sexuella trakasserier när han kysste den spanska landslagsspelaren Jennifer Hermoso på munnen i samband med att laget tog VM-guld.

Fifa har även stängt av Rubiales från all fotboll i tre år.

Rubiales har i flera medier hävdat sin oskuld kopplat till korruptionsmisstankarna som han menar kommer som en överraskning.

– Jag har aldrig gjort något fel, jag kommer att svara på allt, säger han till tidningen El Español.

LÄS MER:Efter skandalen – spanska förbundet bötfälls

LÄS MER:Rubiales överklagan avslås av Fifa

LÄS MER:Rubiales ställs inför rätta för kysskandalen

ANNONS