Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic under en träningsmatch i januari 2021.
Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic under en träningsmatch i januari 2021. Bild: LUDVIG THUNMAN

Anel Ahmedhodzics skämt om transferryktet: ”Jag är värd minst 500 miljoner”

Italienska medier uppgav att Atalanta ville köpa loss Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic för uppemot 80 miljoner kronor. Istället blev stjärnskottet kvar i Malmö – och skojar nu friskt om summan som diskuterades.
– Ska jag vara ärlig är jag värd minst 500 miljoner, säger en skrattande Ahmedhodzic till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Anel Ahmedhodzic har på kort tid etablerat sig som en av de främsta försvarsspelarna i Allsvenskan. Förra säsongen ledde det till ett SM-guld, landslagsspel med Bosnien och en dubbel vid galan Allsvenskans bästa pris – årets bästa back och årets unga spelare.

Under januarifönstret började också italienska medier att rapportera om att Atalanta var det lag som låg bäst till i jakten på Ahmedhodzic.

Men när fönstret stängde i månadsskiftet så var han fortfarande kvar i Malmö.

– Jag vet inte hur nära det var, jag läste att det var mycket rykten. Det såg jag. Jag låter “Mackan”(Markus Rosenberg, agent, reds. anm) sköta allt och fokuserar på det jag ska fokusera på, säger Ahmedhodzic till Fotbollskanalen.

ANNONS

Januaribudet från Atalanta uppgavs, via bland annat Corriere dello Sport och Tuttomercatoweb, ligga på omkring 80 miljoner kronor utspritt över flera delbetalningar.

En försäljning som skulle inneburit att Ahmedhodzic hamnade i samma prisklass som Zlatan Ibrahimovic(82 miljoner kronor till Ajax 2001) och Alexander Isak(80-90 miljoner kronor till Dortmund 2017).

Ahmedhodzic ser på den höga prislappen med ro.

– Ska jag vara ärlig är jag värd minst 500 miljoner (skratt). Nej, men den är rätt så rimlig faktiskt, säger han till Fotbollskanalen.

Även om det inte blev någon flytt till Italien så finns fortfarande chansen att Ahmedhodzic gör Ibrahimovic och Isak sällskap i 80-miljonersklubben.

21-åringen menar också på att han gärna ser sin egen potentiella övergång vara den som tar tillbaka transferrekordet från huvudstaden till Malmö.

– Det är därför vi måste slå stockholmarna också! Vi gillar inte stockholmare (skratt), säger Ahmedhodzic.

ANNONS