Andreas Granqvist: ”Vill inte sluta min karriär på det här sättet”

Från Guldbollen-vinnare och landsfader efter fotbolls-VM 2018. Två år senare har han missat i princip hela denna allsvenska säsongen med nedflyttningshotade Helsingborg till följd av skador. Än ger sig inte den svenska landslagskaptenen.
– Det som driver mig är att jag inte vill sluta min karriär på det här sättet, säger han till Helsingborgs Dagblad.

ANNONS
|

2020 har på många sätt varit en jobbig säsong för alla inom svensk fotboll. Till och med redan krönta mästarna Malmö FF drabbades nyligen av ett bakslag, då corona spridit sig inom truppen.

För Helsingborg har säsongen varit ännu tyngre. Först drabbades laget av ett liknande utbrott som sina skånska rivaler, sedan blandades klubben in i den absoluta bottenstriden. Det cementerade förra omgångens förlust mot IFK Göteborg.

Laget ligger nu sist i tabellen med endast tre omgångar kvar att spela. Detta under en säsong när lagkaptenen Andreas Granqvist missat alla matcher utom en till följd av skador.

Till säsongens slutspurt kommer Granqvist dock med glädjande nyheter i en intervju med Helsingborgs Dagblad. Rehaben går nämligen framåt – och mittbacken öppnar för spel i de sista omgångarna.

ANNONS

– Vi gjorde om rehabplanen och har stegrat träningen. Pressat hårdare på senan i ljumsken som spökat. Det har gett effekt, men jag kommer inte säga att jag är tillbaka i den eller den matchen. Jag har varit positiv så ofta bara för att det sen inte blir som jag tänkt mig, säger han till tidningen.

Vill inte avsluta karriären än

Annat var verkligheten för Granqvist 2018. Han hade året innan blivit tilldelad Guldbollen för sina heroiska insatser i VM-playoffen mot Italien, och sedan varit en bärande pelare för det svenska landslag som gick till kvartsfinal i huvudturneringen.

Nu har den 35-åriga landslagskaptenen saknats från landslagssamlingar under en längre tid, och diskussioner om ett avslut av karriären har bubblat upp till ytan.

Något sådant beslut är ännu inte fattat, säger Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

– Jag fattar att det funnits spekulationer, men den dagen jag bestämmer mig för att sluta meddelar jag det. Hade jag bestämt mig för det redan hade jag väntat till efter säsongen. Det vore direkt dumt att gå ut med något sånt nu med tanke på vilken situation vi i laget är i, säger Granqvist till tidningen.

Drivkraften är tydlig.

– Det som driver mig är att jag inte vill sluta min karriär på det här sättet. Om inte något allvarligare händer igen med skadan, och kroppen fortsätter kännas bra, är ambitionen att ge det en säsong till. Jag tycker fortfarande det är otroligt kul med fotboll. Och det spelar ingen roll om det värsta inträffar, att vi åker ner, då vill jag hjälpa till att ta upp HIF igen. Jag tror jag fortfarande kan bidra på planen, säger Granqvist till HD.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS