Andreas Alm lämnar Häcken

Det har varit en tuff start i allsvenskan för BK Häcken. Nu lämnar huvudtränaren, Andreas Alm för danska Odense som köper loss tränaren och jakten på hans ersättare har redan börjat.
– Vi är igång med en process, säger sportchefen Martin Ericsson.

ANNONS
|

Inför säsongen tippades Häcken vara ett topplag och det lag som främst skulle utmana Malmö FF om SM-guldet.

Men det har inte blivit så.

Inte alls, faktiskt.

För efter de sex första omgångarna av serien ligger Häcken sist i allsvenskan med endast två inspelade poäng.

LÄS MER:Här är tränarnamnen som Häcken tittar på

En rejäl missräkning, givetvis.

Men trots det hörde danska Odense av sig i början på veckan och ville köpa loss Andreas Alm.

– Det har gått väldigt fort. Det har handlat om ett par dygn och kontakten med dem har varit väldigt intensiva, säger klubbchefen Marcus Jodin.

Hur kommer det sig att han är till salu?

ANNONS

– Mot bakgrund av där vi är. Det är bästa lösningen för både oss och Andreas, säger han och fortsätter:

LÄS MER:Efter BK Häckens kollaps – supportrar väntade utanför arenan

– Dels mot bakgrund av de sportsliga resultaten, där vi febrilt arbetet med analys av att hitta en väg framåt. Sedan går det fort i fotboll. När intresset från Odense dök upp var det en bra lösning för oss som klubb, en bra lösning för Andreas och en bra lösning för Odense, säger han.

Då lämnar Andreas Alm klubben

Det blir dock ingen flytt direkt för Andreas Alm. För han stannar på sin post fram till EM-uppehållet börjar, 1 juni. Planen från Häckens sida är att ha hans ersättare på plats när allsvenskan drar igång igen efter EM-slutspelet.

LÄS MER:Ett gigantiskt misslyckande – så här bör Häcken gå vidare

Valet att släppa honom till den danska klubben hör givetvis ihop med de svaga resultat som Häcken och Andreas Alm levererat under starten av serien.

– Vi kan bara spekulera i hur det hade varit om vi varit i en annan position. I den situation vi är i nu så kändes detta som en bra lösning för alla parter. Det känns bra för oss och vi kan driva de sista matcherna här som ett team och få en positiv avslutning, säger sportchefen Martin Ericsson och fortsätter:

ANNONS

– Utifrån där vi är nu och med alla perspektiv på det så kändes det bra att lösa det såhär.

Hur går ni vidare nu?

– Vi är igång med en process men har inget konkret nu. Vi ska se till att göra jobbet så grundligt vi bara kan och inte hasta fram något. Vi ska inte ta något förhastat bara utifrån något namn utan vi ska se till så att vi tar rätt man som kan efterträda Andreas.

Är det svårt att inte gå på ett namn?

– Det är lätt gjort men därför vill vi sitta lugnt i båten och värdera alla aspekter. Det är verkligen viktigt för oss att vi gör det här rätt och att det blir rätt.

LÄS MER:"Vaknar han av ett samtal från Martin Ericsson?”

Flera namn har redan nämnts kring Häcken och tränarfrågan.

Namn som Jens Gustafsson och Marcus Lantz.

– Vi är i en process nu och jag kommer inte nämna några namn. Vi tar en sak i taget men jag utgår ifrån att det kommer rassla till med en hel del sms och förslag och det får man räkna med. Vi kommer jobba på varje dag utifrån den situation vi är i nu och jag svarar inte så mycket mer än det, säger Martin Ericsson.

ANNONS

Marcus Jodin försöker sätta ord på säsongen såhär långt.

– En stor besvikelse. Vi tycker att vi inleder rätt bra. Vi är i cupfinal, sedan glimtar av vårt spel, men två poäng efter sex matcher är inget vi överhuvudtaget hade sett framför oss.

Hur tog Andreas beskedet?

– Han har varit en del av den här uppgörelsen. Även han är överens om att detta är den bästa vägen framåt, att få fortsätta i spännande klubb.

Hur stort misslyckande är detta för Häcken?

– Att vi ligger sist är ett misslyckande. Att vi hittar otroligt bra lösningar där alla är vinnare är ett tecken på att vi har gjort det på ett bra och ekonomiskt ansvarsfullt sätt. På det här sättet får vi tre vinnare. Misslyckande fel ord.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS