Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Anders Svensson smittad av corona: ”Var sjuk runt Let’s Dance”

Fler och fler har testats för corona. Nu har den tidigare landslagshjälten Anders Svensson fått bekräftat att han smittats av viruset. Fotbollsikonen insjuknade i nära anknytning till sin medverkan i tv-programme Let’s Dance.
– För mig var det väldigt milda symptom, säger Svensson.

Misstankarna fanns redan innan och nu har Anders Svensson, den svenske fotbollsspelare som gjort flest landskamper genom tiderna, fått bekräftat att han är en av alla som drabbats av coronaviruset.

43-åringen fick nyligen möjligheten att göra ett test för att undersöka om han haft viruset och när resultatet kom visade det sig att så var fallet.

– Det var längesedan nu, men jag gjorde testet när möjligheten fanns. Det var i mars, runt Let’s Dance, som jag var sjuk, säger Anders Svensson.

Han blev dålig under ett antal dagar, men klarade sig jämfört med många andra tämligen lindrigt.

– Jag hade huvudvärk och feber som kom och gick under några dagar. För mig var det ändå väldigt milda symptom.

Smittades resten av familjen också av viruset?

– Ja, vi blev sjuka hela familjen, men barnen är för unga för att få göra testet. Däremot har min fru gjort det och hon har också haft viruset, säger Svensson.

Fotbollslegendaren beskriver det som en lättnad att ha fått det bekräftat att han haft covid-19 och har antikroppar mot viruset. Inte minst med tanke på att den 29 juni 2020 är en väldigt speciell dag för familjen Svensson.

– Det känns jättebra att ha fått svar. Väldigt skönt och lagom till att min pappa fyller 70 år i dag. Jag har inte träffat honom sedan i januari så det känns väldigt bra att få åka och fira honom, säger Anders Svensson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.