Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Thern. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Simon Thern. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Allsvenska spelaren om sjukdomstiden: "Tänkte att jag hade en månad kvar"

Simon Thern missade delar av den gångna säsongen. Anledningen sades först vara skada, men det rörde sig om panikångest för IFK Norrköpings spelare som nu berättar om den tuffa tiden för Fotbollskanalen.
– Även om folk sade till mig att det inte var något fel på mig var jag övertygad under hela september som var allvarligt fel i min kropp, att jag hade någon hjärntumör eller cancer, säger Simon Thern till Fotbollskanalens podcast Lundh

Det är för att kunna hjälpa andra som den 27-årige IFK Norrköpingspelaren Simon Thern nu öppnar upp om den tunga perioden han gått i genom. Småbarnspappan, fotbollsspelaren och företagaren hade minst sagt mycket på sin tallrik när det en dag tog stopp.

Thern försvann ur Norrköpings trupp under rubriceringen skada, men det var något annat det handlade om. Det berättar han nu i podcasten Lundh.

– Vi skulle möta Malmö, tanken var att jag skulle med. Natten inför att de skulle åka iväg blev det ännu värre, då mådde jag riktigt dåligt. Då hade jag panik. Jag kunde inte förstå hur man kunde må så och inte ha något i kroppen de kunde se, säger Simon Thern.

"Allvarligt fel"

Dale Reese som är idrottsskadeterapeut för IFK Norrköping hade tidigare gjort tester på Therns kropp som inte visade att 27-åringen var sjuk. Han förstod att det rörde sig om psykisk ohälsa, men Thern själv var fortfarande övertygad om att han hade en allvarlig sjukdom och att hans liv var direkt hotat.

– Även om folk sade till mig att det inte var något fel på mig var jag övertygad under hela september som var allvarligt fel i min kropp, att jag hade någon hjärntumör eller cancer, ALS… Det måste vara något som inte stämmer. Det gjorde jag även under tiden, det är en av bearbetningarna man får göra när man går in i en sådan tid som jag gjorde med hur jag mådde. Det är något man måste jobba med. Hjärnan slutar sortera, säger Simon Thern.

Idag mår Simon Thern bättre. Han kan spela fotboll igen och vardagen är sig mer lik. Det kommer fortfarande tuffa dagar, men nu finns verktygen för att hantera det på ett bättre sätt. Där ett tag trodde han dock att slutet var nära.

– Jag tänkte att jag hade en månad kvar, säger han till Fotbollskanalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.