Alhassan Yusuf lämnar för spel i Belgien.
Alhassan Yusuf lämnar för spel i Belgien. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Alhassan Yusuf klar för Royal Antwerp

Det har ryktats vara klart ett tag. Nu bekräftar Blåvitt att mittfältaren Alhassan Yusuf säljs till belgiska Royal Antwerp.
– “Hasse” har varit intressant för klubbar under en längre tid. Så i detta läget känns det rätt att ha landat i en affär, säger sportchef Pontus Farnerud.

ANNONS
|

20-åringen, som debuterade i seniorlaget 2018, berättade själv om övergången på Blåvitts hemsida.

– Det känns som ett spännande lag att komma till. Samtidigt är jag väldigt tacksam för min tid i IFK Göteborg. Blåvitt är en fantastisk klubb att utvecklas i, säger Yusuf till hemsidan.

LÄS MER:Transferfönstret är öppet – det behöver din klubb värva

Sportchefen Pontus Farnerud bekräftar att Alhassan Yusuf, eller ”Hasse” som han också kallas, kommer inom de närmsta dagarna att resa till Belgien för att slutföra flytten.

Därför är han inte tillgänglig på söndag när laget möter Mjällby.

– Han ska åka till Belgien och göra läkarundersökningen. Så nej, vi räknar inte med honom mot Mjällby, säger Farnerud.

ANNONS

Finns det en anledning till att ni har kommunicerat ut det innan han gått igenom undersökningen?

– Absolut, det är en muntlig överenskommelse som vi har nu. Vi är överens med klubben och klubben med spelaren. Med tanke på de spekulationer som det hade blivit om han hade saknats på träning och match så känns det mest rättvist att vara ärlig med att han åker dit.

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.
IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud. Bild: JESPER ZERMAN

Uppgifter: Fanns ett bud på 40 miljoner

Ingen av klubbarna har gått ut med övergångssumman. Enligt den italienske journalisten Fabrizio Romano skulle budet som Blåvitt accepterade ligga runt 15 miljoner kronor, något som Farnerud väljer att inte kommentera.

– Jag kan inte uttala mig om det, och vet inte var det kommer ifrån.

Är ni nöjda?

– Ja, det är vi absolut. Det är alltid svårt när man hamnar i en sådan sits med en spelare som är attraktiv. Vi hade en liknande situation i vintras med Giorgi Kharaishvili, då han också hade kontrakt till 2022. Vet man att det är ett år kvar på kontraktet så blir det betydligt svårare. Samtidigt så finns det alltid en risk att något kan hända med spelaren, säger Farnerud.

Efter genombrottet säsongen 2019 rapporterades det om att Premier League-klubben Wolverhampton skulle varit redo att betala 40 miljoner kronor för Yusuf, som då hade fått utmärkelsen Årets nykomling i allsvenskan.

ANNONS

En övergång som var nära men rann ut i sanden.

– Det fanns mycket intresse inledningsvis när han slog igenom. Sedan har det väl blivit lite mindre, dels utifrån lagets prestation men också att folk kanske förväntade sig mer av honom när det började så bra, säger Pontus Farnerud.

LÄS MER:Så nära var Yusuf en övergång till Wolverhampton

LÄS MER:Uppgifter: Brentford och Rangers jagar Alhassan Yusuf

Tredje mittfältaren som försvinner på kort tid

Blåvitt bekräftade tidigare under fredagen att man var långt gångna i förhandlingarna med Antwerp. Då svarade Pontus Farnerud att det fanns en ”stor sannolikhet” att man skulle ta in en ny mittfältare om affären gick igenom.

– Självklart så är det en större sannolikhet nu att vi ersätter honom på något sätt. Det handlar inte bara om honom, med tanke på Jakob och Pontus(Johansson och Wernbloom, som båda nyligen fått avsluta sina karriärer efter skadeproblem).

LÄS MER:Gustav Svensson nära återkomst till IFK Göteborg

Efter deras besked – hade du hellre velat behålla ”Hasse” i nuläget?

– Man kan inte riktigt välja hur det ska bli, utan man får anpassa sig. Nu blev det väldigt olyckligt med de båda, samtidigt som vi visste att risken fanns där. Sedan hade “Hasse” varit intressant för klubbar under en längre tid. Så i detta läget känns det rätt att ha landat i en affär, säger Pontus Farnerud.

LÄS MER:Pontus Wernbloom avslutar karriären

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS