Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Alexander Tengryd klar för IFK Göteborg

Mikael Stahre har velat få in en assisterande tränare sedan han checkade in på Kamratgården. Nu står det klart vem som blir hans högra hand – när Alexander Tengryd, 35, lämnar Trelleborg.

Redan i somras när Mikael Stahre blev klar som ny tränare för IFK Göteborg efter Roland Nilsson började jakten. För Stahre ville få in en assisterande tränare och därefter har klubben letat.

LÄS MER: Förslaget: Res en staty av “Bebben” på Gamla Ullevi

Till en början fick Hannes Stiller lämna akademin och hjälpa A-laget under hösten och avslutningen på säsongen.

Nu står det dock klart vem som blir ny assisterande tränare.

LÄS MER: Robin Söder och Skoftebyns IF i dialog om framtiden

För Alexander Tengryd, 35, lämnar Trelleborgs FF för att bli Mikael Stahres högra hand. Detta då han skrivit på ett kontrakt över de tre kommande säsongerna.

– Alexander har trots sin unga ålder redan en stor erfarenhet som fotbollstränare. Han har varit i många olika miljöer och tar med sig många intressanta erfarenheter därifrån. Att han har jobbat mycket med ungdomar och talangutveckling men också verkat på elitnivå har gett honom en spännande mix, säger sportchefen Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

LÄS MER: Emil Salomonsson om livet i Japan och comebacken i IFK Göteborg

Tidigare under sin karriär har han varit verksam i klubbar som Brommapojkarna, Ängelholm och Helsingborg.

– Det finns en väldigt positiv känsla kring IFK Göteborg som förening. Här finns alla möjligheter att lyckas, oavsett om du är tränare eller fotbollsspelare. Jag är väldigt glad över att få vara en del av Blåvitt och jag ser fram emot att få jobba med både spelarna och tränarna, säger han.

LÄS MER: Robin Söder om karriären och tuffa skadan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.