Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

BK Häckens Alexander Söderlund har problem med sin ena vad. Bild: MAGNUS LEJHALL
BK Häckens Alexander Söderlund har problem med sin ena vad. Bild: MAGNUS LEJHALL

Alexander Söderlund missar mötet med AIK

En liten blödning i vaden.
Det stoppar Alexander Söderlund, 32, från spel mot AIK.

Mål mot Helsingborgs IF, Hammarby IF och IF Elfsborg. Alexander Söderlund har lyckats bra hemma på Bravida Arena under den allsvenska säsongsstarten.

Något mål mot AIK under onsdagen kommer det dock inte bli. Den vadskada som uppstod i mötet med IF Elfsborg gäckar fortfarande anfallaren. Han är inte matchredo än.

– Det är en blödning i vaden som är så pass liten att han tycker att det känns mer konstigt än ont. Det är positivt, säger BK Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian.

– Han var snabbt långt gången i sin rehab dag två. I dag (tisdag) stegras han på GPA med löp och snabba fötter, så han är inte långt borta. Vi tar en dag i taget.

Med det sagt är det inte omöjligt att Söderlund kan komma att finnas med till derbyt mot IFK Göteborg på söndag.

Yakob tillbaka efter korsbandsskadan

Den övriga skadelistan så. Jasse Tuominen är frisk från den sjukdom som höll honom borta mot IF Elfsborg och Östersunds FK – men troligtvis inte redo för startelvan.

– Det är ett litet frågetecken för honom, säger tränaren Andreas Alm.

– Han har tränat själv i två dagar nu, så vi får se. Han ska köra lite tester för flåset nu, tillägger Patrik Ghazarian.

Även Ahmed Yasin är tillbaka i Häckens matchtrupp. Han stod över den långa resan till Östersund då han ska bli pappa när som helst.

Glädjande nyheter också kring Kevin Yakob. Talangen är nu tillbaka och redo för matchspel efter den korsbandsskada han råkade ut för under förra sommaren. De sista testerna har genomförts på ett positivt sätt.

Fakta: BK Häcken

Läget i laget: Häcken saknar egentligen bara två spelare till mötet med AIK. Imam Jagne, som har knäproblem, och Alexander Söderlund, som brottas med en liten blödning i den ena vaden. Annars är alla uttagningsbara. Att döma av tisdagens träning kommer ett par förändringar ske i startelvan. Ahmed Yasin in i stället för Patrik Wålemark, bland annat.

Trolig startelva (4–2–3–1): Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leonard Zuta – Erik Friberg, Alexander Faltsetas – Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Leo Bengtsson – Gustaf Nilsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.