Alexander Söderlund har gjort sitt i BK Häcken-tröjan.
Alexander Söderlund har gjort sitt i BK Häcken-tröjan. Bild: NICKLAS ELMRIN

Alexander Söderlund byter BK Häcken mot turkisk klubb

Då är det klart. Alexander Söderlund lämnar BK Häcken – för turkiska Caykur Rizespor. Kontraktet är skrivet på ett och ett halvt år.

ANNONS
|

Alexander Söderlund anslöt till BK Häcken från Rosenborg BK i slutet av februari förra året. Han skrev på ett tvåårskontrakt då.

Redan nu lämnar anfallaren dock klubben.

Under onsdagen meddelade turkiska Caykur Rizespor att de har skrivit kontrakt med Söderlund till sommaren 2022.

Även BK Häcken har bekräftat övergången.

– Söderlund var skadedrabbad under fjolåret, men bidrog trots det med flera viktiga mål och var en del i att vi lyckades säkra en medalj. Vi känner oss trygga med de alternativen vi har bakom Jeremejeff (Alexander) och när den här chansen dök upp så var det något båda parter ville. Vi tackar Alexander för hans insatser i den gulsvarta tröjan, säger sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida.

ANNONS

Söderlund noterades för åtta mål på 23 allsvenska matcher under sin tid i BK Häcken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS