Alexander Jeremejeff stänger dörren för en flytt

Allsvenskans skyttekung stannar i Häcken. På klubbens hemsida meddelar 28-åringen att han inte kommer flytta någonstans i sommar.
– Jag har haft fullt fokus här och nu hela tiden och det kommer både jag och laget fortsätta, säger han.

ANNONS
|

Häcken är på väg mot klubbens kanske bästa säsong någonsin. Klubben leder allsvenskan och kan om man vinner mot Djurgården i helgen vara hela sju poäng före tvåan med halva serien spelad.

Nu kommer ännu ett gulsvart glädjebesked. Skyttekungen Alexander Jeremejeff, som gjort 14 mål i serien i år, blir kvar på Hisingen säsongen ut – minst.

– En kort summering av nästan halva säsongen är ju att det har varit en fantastisk första halva för både mig och laget. Vi har något speciellt på gång och jag tror verkligen vi kan ta det hela vägen tillsammans när vi sedan summerar hela säsongen, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

Jeremejeffs kontrakt sträcker sig över säsongen 2023 och det har spekulerats i att det inrymmer en klausul som gör att Häcken är tvunget att acceptera bud på tio miljoner svenska kronor. Nu kommer det alltså inte bli någon affär i sommarens övergångsfönster, trots att tre veckor återstår av det svenska fönstret.

Att han nu stänger dörren för en flytt utomlands gör att Häckens spelarförsäljningar under sommaren lär stanna vid Leo Bengtsson, som nyss blev klar för Aris Limassol och Gustav Berggren, som ryktas vara nära en flytt till polska Rakow Czestochowa.

LÄS MER:Häckentalangen Oscar Uddenäs stora intresse: Idrottspsykologi

LÄS MER:William Kenndal gick back i åtta år – nu lever han sin dröm

LÄS MER:Even Hovland avslöjar taktiska draget bakom Häckens kross

ANNONS