Alexander Jeremejeff jublar efter ett av tio mål under allsvenska våren.
Alexander Jeremejeff jublar efter ett av tio mål under allsvenska våren. Bild: LUDVIG THUNMAN

Alexander Jeremejeff kommenterar flyttryktena

Han blev mållös i träningsmatchen mot Halmstad, men Alexander Jeremejeff har varit stekhet för Häcken under 2022. Efter 2–0-segern på Bravida kommenterar han flyttryktena.
– Jag har dragit utomlands en gång innan och då lärde man sig saker –framförallt att man inte tjänar på att stressa upp sig, säger 29-åringen.

ANNONS
|

Det bjöds på såväl strålande sol som stundtals strålande spel av svensk elitfotbolls två serieledare på torsdagen. BKH mot HBK stod för underhållningen på Bravida och underhållande var det.

Målchanserna flödade som champagnen på ett studentflak – men målen uteblev länge. Trots varsin möjlighet från straffpunkten stod det 0–0 när lagen gick till halvtidsvilan. Då lämnade också Alexander Jeremejeff planen. Han liksom åtta av Häcken spelare gjorde bara 45 minuter i denna tidiga eftermiddagsmatch.

Efter slutsignalen fick allsvenskans skytteligaledare frågor om framtiden, men valde att prata om nutiden.

– Även om jag är nöjd med våren så kan jag inte fokusera så mycket på vad som ska hända i framtiden. Jag försöker ha fysiken i topptrim och hålla i min goda form. Det är egentligen det enda jag tänker på.

ANNONS

Är det just det som har gjort att det har gått så bra?

– Ja, det är lite så. Jag har dragit utomlands en gång innan och då lärde man sig saker. Framförallt hur man ska tänka och att man inte tjänar på att stressa upp sig. Det ger inte så mycket. Jag har grejer kvar att skruva på och bli bättre på i mitt spel. Det är ganska skönt för då kan man tänka på det istället för andra saker.

Är du på en annan plats den här gången, jämfört med när du har gjort det bra i Häcken tidigare?

– Ja, verkligen.Just för att jag vet att om jag fokuserar på mitt spel och på att bli bättre så ger det resultat. Då känns det så onödigt att ändra på hur jag tänker. Jag ska bara fortsätta så får det bli som det blir, säger han och fortsätter:

”Det är min ambition att gå utomlands”

– Det här med att jag har sagt att jag vill utomlands … det är klart att det är min ambition. Jag vill ju ta mig så långt som möjligt, sedan om det är någon annanstans går inte att tänka på så mycket. Jag känner att jag i år bara vill bli så bra som möjligt.

ANNONS

– Det här utlandssnacket drog iväg eftersom jag var uppe i varv efter en match och tryckte på det. Jag köper att man frågar men jag kan inte säga så mycket för att jag tänker verkligen inte på det. Hade jag gjort det så vet jag att det hade hämmat mig.

Hur bra tycker du själv att du är nu jämfört med tidigare?

– Jag har åtminstone aldrig känt mig mer säker på mig själv. Jag har blivit mer konkret i vad jag ska göra. Nu försöker jag hålla mig i straffområdet. Det har gett resultat.

Målen för Häcken den här gången gjordes dock inte av Alexander Jeremejeff. I stället var det hans potentiella ersättare som startande forward, Blair Turgott, som med ett fint skott från straffområdeslinjen spräckte nollan med drygt tio minuter kvar att spela.

Sedan var det Oskar Ruuska, 18 år gammal, som gjorde sitt första mål i seniorsammanhang genom att slå in en hörnretur på första stolpen.

Kanske blir han en i raden av de många offensiva alternativ tränaren Per-Mathias Högmo har att välja mellan under hösten?

LÄS MER:Se mötet mellan Häcken och Halmstad i efterhand

LÄS MER:Högmos hyllning till Häcken-talangen: ”Ser väldigt bra ut”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS