Alexander Isak tvingas lämna landslagssamlingen

Alexander Isak har dragits med en skadekänning.
Nu tvingas anfallsstjärnan lämna den pågående landslagssamlingen.
Det meddelar förbundet under torsdagen.

ANNONS
|

”Under onsdagskvällen undersöktes Alexander av bland annat vårt medicinska team och det konstaterades att han inte kommer vara tillgänglig för spel mot varken Serbien eller Slovenien. Alexander kommer därför att lämna truppen”, skriver landslaget på sin hemsida.

Detta efter att Isak avstått onsdagens träning, till följd av denna känning.

– Det är såklart tråkigt främst för Alex men också för oss som lag. Men efter att ha pratat med både vårt medicinska team och Alex så är det rätt beslut att han lämnar. Jag hoppas att han är tillbaka så snart som möjligt. I dagsläget kommer vi inte ta ut någon ny spelare. Nu är det fullt fokus på förberedelserna mot Serbien på lördag, säger förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS

”Väldigt tråkigt”

Även Isak är nedslagen av beskedet.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva lämna laget. Jag hade längtat efter att spela i den blågula tröjan igen. Jag önskar killarna stort lycka till på lördag och tisdag, säger han till förbundet.

Isak gick i slutet på sommaren från spanska Real Sociedad till engelska Newcastle United. Han har gjort två mål för det svartvitrandiga laget under sin första tid i klubben.

Sverige ställs mot Serbien borta på lördag. På tisdag nästa väntar Slovenien på hemmaplan.

Sverige ligger pyrt till i Nations League-gruppen. Men endast de två matcherna ovan kvar att spela placerar man sig trea, skulle man sluta fyra väntar nedflyttning till C-divisionen.

Redan innan samlingen fick förbundskapten Janne Andersson hela nio återbud.

LÄS MER:Isak borta från träning: "Liten känning"

LÄS MER:SvFF stoppar svenska fans från arenan: "Besvikelse"

LÄS MER:Tågresan som förändrade allt: "Var en chock"

ANNONS