Alexander Isak med läcker assist i Newcastles kross

Alexander Isak lämnade matchen mot Everton mållös. Men han hyllas ändå stort – efter en otrolig assist.
– Jag vet inte när jag såg det senast från en svensk spelare. Det här är nånting av det finaste jag har sett, säger Viaplay-experten Fredrik Ljungberg.

ANNONS
|

Newcastle krossade Everton med 4–1 och Alexander Isak fick inleda matchen på bänken. Svensken kom in först i den 74:e minuten, vid ställningen 2–0 – och han behövde inte många minuter innan han satte avtryck.

Minuten efter Isaks inhopp kom 3–0 för gästande Newcastle genom Callum Wilson och matchen var avgjord. Men det som hände i den 81:a minuten fick de stora rubrikerna. Efter att Everton reducerat till 3–1 svarade Newcastle blixtsnabbt genom att punktera matchen med 4–1-målet. Alexander Isak gjorde förvisso inte målet men han fick de stora hyllningarna – både från lagkamrater och experter.

Isak satte fart med bollen på vänsterkanten och i sin soloräd ner mot kortlinjen tog han sig förbi inte mindre än tre Everton-försvarare innan han spelade fram Jacob Murphy som enkelt kunde stöta sin matchen sista mål.

ANNONS

”Något av det finaste jag sett”

Under målfirandet på planen var det inte målskytten Murphy som stod i centrum och kramades om mest av lagkamraterna utan Alexander Isak.

– Fantastiskt! Sånt där tränar du inte på. Det är bara kvalitet, och Alexander har en massa kvalitet. Jag kan inte förklara hur han gjorde det, utan det var bara fantastiskt, säger Joelinton, som gjorde 2–0-målet, till Newcastles hemsida.

Av Viaplays studio hyllades svensken stort.

– Det här är poesi, säger expert Fredrik Ljungberg.

Han fortsätter:

– Alltså det är ett sådant drömmål. Jag vet inte när jag såg det senast från en svensk spelare. Det här är nånting av det finaste jag har sett.

Sebastian Larsson fyller i:

– Vi skrek när vi såg det här borta: ”Vad är det som händer?”. Alltså den kontrollen han har på bollen, i den här farten med försvarare emot sig. Vi ska inte ens diskutera om det var bra eller dåligt förvarsspel utan vi ska bara njuta av det Isak gör här. Bollen ligger limmad hela tiden. Man såg en bild på Murphy när han (Isak) slår in den. Alltså han skrattar när han slår in bollen. Och jag lovar att det inte är åt att han gör mål, han tror ju inte att det sker.

ANNONS

Hyllas av ikonen

Även utanför Sverige hyllas Alexander Isak för sitt nummer.

Newcastle-ikonen Alan Shearer skriver på Twitter:

”Herregud vilket mål det där är. Isaks löpning var OTROLIG”.

Isaks tränare Eddie Howe efter matchen:

– Jag kunde inte riktigt se vad som hände. Jag har sett det på tv och det var otroligt hur många vändningar, vridningar och överstegsfinter han gjorde. Han har en otrolig bollhantering.

Segern betyder att Newcastle nu ligger på tredje plats i Premier League.

Se Isaks assist i spelaren ovan.

LÄS MER:Två mål av Isak när "Spurs" förnedrades: "Pinsamt"

LÄS MER:Citys titelkliv: Krossade Arsenal i seriefinalen

LÄS MER:Betalar för fansens biljetter efter fiaskot

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS