Alexander Faltsetas vill näta i cupfinalen: ”Ett riktigt grismål ska det vara”

Alexander Faltsetas var en av målskyttarna när BK Häcken vann cupfinalen mot AFC Eskilstuna 2019. Nu hoppas han näta igen, i söndagens final mot Hammarby. Men framför allt vill mittfältaren vinna en ny titel.
– Det hade varit kul för Andreas (Alm) och för oss att avsluta hans tid här med en titel, säger Alexander Faltsetas.

ANNONS
|

Häckens sista träning inför söndagens cupfinal avslutas med att spelarna slår straffar. Rasmus Lindgren som har tränat vid sidan av och kommer missa finalen gör sitt för att psyka sina lagkamrater när de ska skjuta. Burop och glåpord, för att åtminstone skapa lite känsla av nervositet, trots att det bara är träning.

LÄS MER:Rasmus Lindgren missar Häckens cupfinal

Söndagens match mot Hammarby kan avgöras med straffläggning, men Häckens tränare Andreas Alm säger att de inte lagt särskilt stort fokus på det.

– Vi har gått igenom lite vad som är vinnande delar innan och efter sin straff. Det finns mycket forskning om straffar och det har vi tagit till oss av. Sedan hur man skjuter sköter spelarna bäst själva.

ANNONS

LÄS MER:Leo Bengtsson om tunga starten och petningen i Häcken

”Gäller att vi är på tårna”

När Häcken spelade borta mot Hammarby i allsvenskan för någon månad sedan blev det 1-1. Bajen har också haft en rätt knackig inledning på allsvenskan, även om den inte går att jämföra med Häckens tunga start. De grönvita har tagit elva poäng på de inledande åtta matcherna, samtidigt som Häcken samlat in sex pinnar.

Om Hammarby säger Andreas Alm så här:

– Jag förväntar mig att Selmani och Ludwigson vevar igång där framme. Och så kommer Bojanic försöka slå passningarna de behöver. Sedan har de ytterbackar som är friska i spelet och väller fram på kanten. Och Amoo som är sevärd med sin vänsterfot och sin speed om han får till det.

LÄS MER:Moestafa El Kabir har lämnat Turkiet – tränar med BK Häcken

Stor betydelse för klubben

Den stora snackisen annars är att detta blir Andreas Alms sista match i BK Häcken, innan han flyttar till Danmark för att träna Odense.

– Det har funnits lite tid för reflektion. Jag har trivts väldigt bra här och kan tänka mig att komma tillbaka någon dag, säger tränaren.

Vad hade det betytt att få avsluta med en titel?

– I förhållande till vad det betyder för klubben hade det betytt ganska lite för mig.

Och hur mycket hade det betytt för klubben?

ANNONS

– Massor. Det vore häftigt att ta vår tredje cuptitel på bara några år. Rent statistiskt är det den titeln vi har kvar att vinna i Sverige. Om vi vinner cupen och kommer femma i allsvenskan är det Häckens bästa säsong sedan 1940. Om vi dessutom kvalar in till gruppspel i Europa är det bästa säsongen någonsin. Konstigt nog finns det fortfarande gott om möjligheter, trots att vi bara har sex poäng i allsvenskan.

LÄS MER:Jakten på en ny tränare – tre spår som BK Häcken kan ta

”Gör en Pippo Inzaghi”

Alexander Faltsetas vill gärna ge Andreas Alm ett cupguld som avskedsgåva.

– Det hade varit kul för hans skull och för vår skull att avsluta den här tiden med ett guld. Han har skapat bra resultat i föreningen under åren han varit här och det hade varit kul att få avsluta med en seger imorgon.

Mittfältaren fortsätter:

– Vi är inte alls nöjda med hur säsongen har varit. Därför skulle det betyda oerhört mycket att vinna.

LÄS MER:Han kan förstärka BK Häcken inför höstsäsongen

Alexander Faltsetas ser inte ut att få starta, men kan mycket väl bli inhoppare. Och då har mittfältaren, som gjorde mål i Häckens förra cupfinal, ett drömscenario.

– Jag hoppas så klart göra mål igen, det blir ju inte så många per säsong. I grund och botten spelar det ingen roll vem som gör målen. Men det hade ju varit gott om det står 0–0 i 90:e att få smälla dit den, ett riktigt grismål ska det vara också.

ANNONS

33-åringen har till och med tänkt ut hur målet ska gå till:

– Jag visualiserar att det är en hörna som dimper ner, jag står vid mållinjen och petar in den. Jag gör en Pippo Inzaghi och avgör, säger han och skrattar.

Läget i laget:

Rasmus Lindgren missar cupfinalen på grund av en liten bristning i vaden. Alexander Faltsetas klev av träningen med en känning i framsida lår tidigare i veckan, men är helt frisk nu. Martin Olsson tränade med laget på lördagen. Han gjorde ett sista test, men nu är beslut taget om att landslagsbacken inte kommer spela cupfinalen. Först trodde man i Häcken att han hade drabbats av en vadkaka, men det visade sig vara en spricka i vadbenet.

”Det känns bättre än förra veckan men cupfinalen kommer för tidigt, så det kommer inte att gå”, säger Martin Olsson enligt Häckens hemsida.

Sedan tidigare har Häcken skador på Peter Abrahamsson och Jasse Tuominen samt Samir Maarouf (lår), Yannick Adjoumani (lår) och Ture Widestrand (hjärnskakning). Daleho Irandust fick en smäll på lördagsträningen men det ska inte vara någon fara.

Trolig startelva:

Pontus Dahlberg - Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Johan Hammar, Oskar Sverrisson - Erik Friberg, Gustav Berggren - Patrik Wålemark, Tobias Heintz, Benie Traore - Alexander Jeremejeff.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS