Alex Song struntade i speltiden – gick efter miljonerna

Han lämnade Arsenal för Barcelona och fick inte mycket speltid. Men det struntade Alex Song, 32, fullständigt i.
– Jag visste att jag skulle bli miljonär på riktigt, säger Alex Song enligt Marca.

ANNONS
|

Den 32-årige mittfältaren Alex Song står för tillfället utan kontrakt. Detta efter att han sparkades från den schweiziska klubben Sion då han vägrade gå ner i lön tack vare rådande coronakris.

När han nu går i väntans tider, i hopp om nytt kontrakt som fotbollsproffs, berättar han om sin tid i Arsenal och Barcelona i en livesändning på Instagram.

När han tillhörde Gunners i London berättar kameruniern att han spenderade och mer eller mindre kastade iväg mycket av de pengar han tjänade.

LÄS MER:Wallberg om kampen mot dödliga sjukdomen

– Jag slösade mycket pengar. Jag åt dyra middagar och åkte på dyra resor. Under de åtta säsongerna kunde jag inte ens behålla 100 000 pund (cirka 1.2 miljoner kronor) på mitt bankkonto. Jag kände mig som en miljonär, men egentligen tjänade jag 15 000 pund (cirka 180 000 kronor) i veckan, säger han enligt Marca.

ANNONS

Alex Song gick efter miljonerna

Song är knappast den första eller sista spelaren som gillar att spendera pengar. Och flera är de som beskrivit lyxliven fotbollsproffs lever i och där det många gånger tävlas i vem som har snyggast bil eller dyrast klocka. Alex Song ställer sig bland dessa historieberättare och säger bland annat att han köpte en likadan bil som Thierry Henry.

Under sin tid i Spanien och Barcelona gjorde han enligt Transfermarkt 65 matcher för den katalanska klubben. Men det blev också en hel del bänknötande.

LÄS MER:Trea i Varvet – och frivillig på covid-19-avdelning

Något som Song struntade fullständigt i – speltiden alltså. Det var pengarna som var det viktiga.

– Barcelona var intresserad av att värva mig och deras sportchef sa till mig att jag inte skulle spela mycket fotboll.

– Jag sa till honom att jag inte brydde mig, jag visste att jag skulle bli miljonär på riktigt, säger Alex Song enligt Marca.

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Göteborgs golfbanor

Fakta om Alex Song

Representerade klubbar: Bastia, Arsenal, Charlton, Barcelona, West Ham, Rubin Kazan, FC Sion.

Landskamper för Kamerun: 49

Källa: Transfermarkt

ANNONS