Alessandro Bianco slogs blodig av planstormare

Fiorentina mötte Sivasspor på bortaplan i Europa Conference League i torsdags. Då spårade mötet ur när planstormare tog sig in på planen och slog Fiorentina-spelaren Alessandro Bianco i ansiktet.

|

Den turkiska klubben Sivasspor hade satt sig själv i ett okej läge efter den första åttondelsfinalen mot Fiorentina. Förlust med 0–1 i Italien i det första mötet gav säkerligen några supportar hopp om att ett avancemang till kvartsfinalen trots allt var möjligt.

Sivasspor tog ledningen en halvtimme in i matchen men ”La viola” skulle kvittera bara några minuter innan halvtidsvilan. Och när domaren blåste igång den andra halvleken satte det italienska laget in ytterligare en växel.

Blev slagen i ansiktet

Nikola Milenkovic gjorde 1–2 i den 60:e minuten och när klockan hade tickat upp till den 89:e minuten hade bortalaget lyckats att göra två mål till. Fyra mål för mycket, verkade några supportar tycka och valde att invadera planen.

The Athletic-journalisten James Horncastle skriver på Twitter att en planstormare slog Fiorentinamittfältaren Alessandro Bianco i ansiktet. Något Bianco själv bekräftar då han efter matchen la ut en händelse på hans Instagram där han visar upp ett blodigt ansikte.

Fiorentina vann sammanlagt dubbelmötet med 5–1.