Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ajdin, 18, öser in mål – redo för flytt: "Krigar på varje dag"

En hamnade i IFK Norrköping, en i Swanseas akademi. Nu vill nästa talang från den framgångsrika 97-kullen från Gunnilse ta nästa steg.… – Jag krigar på varje dag och hoppas det lönar sig, säger Ajdin Zeljkovic.

Gunnilses pojkar födda 1997 var bäst i Göteborg och ett av de bästa lagen i hela Sverige. Från laget har Tesfaldet Tekie slagit sig in i IFK Norrköpings startelva, Adnan Maric tillhör Premier League-klubben Swansea.
Nu hoppas målskytten Ajdin Zeljkovic följa efter vännerna och ta nästa steg i karriären. På 67 matcher för Gunniles A-lag har 18-åringen gjort 37 mål.
– Jag krigar på varje dag och hoppas att det lönar sig. Jag tar dagen som den kommer, tränar extra och är aldrig nöjd. Vi får se vart vi hamnar, säger han.

Han har fortfarande kontakt med alla sina gamla lagkamrater från den framgångsrika årgången. Bäste vännen Adnan Maric i Swansea pratar han med ofta.
– Vi hade en riktigt bra årskull. Vi spelade i SM och kom tvåa. Vi hade väldigt bra tränare och vi hade den där mentaliteten att vi krigade hela tiden. Vi var som en familj och umgicks mycket vid sidan av planen också. Vi var ett fint gäng.

Årets säsong med Gunnilse är hans fjärde – trots att han fortfarande är 18 år gammal. Första A-lagsmatchen gjorde han mål i.
– Det var någon som bombade in bollen och av en ren slump klackade jag in den. Jag fick chansen och de trodde på mig. Jag var 14-15, jag minns faktiskt inte.

Han trivs bäst som offensiv mittfältare eller anfallare. Under årets säsong blev det 26 matcher, 15 mål och fyra assist för Zeljkovic för Gunnilse som åkte ur division 2. Nu hoppas han kunna ta nästa steg i karriären. Intresse finns högre upp i seriesystemet – framförallt från klubbar i superettan, men det finns även allsvenskt intresse.
– Jag lägger fokus på mig själv. Jag tränar och krigar på varje dag och hoppas på det bästa och att jag landar där jag vill, säger han.
– Jag har alltid jobbat hårt och jag vet att den dag så kommer det att löna sig.

Hur ser du på intresset kring dig?
– De bitarna lämnar jag till min agent. Jag lägger fokusen på fotbollen.

Drivkraften och motivationen har han fått från föräldrarna som kom till Sverige från Bosnien efter kriget. 
– Mamma har alltid varit på mig om att skolan är viktig, pappa har varit drivkraften till fotbollen. Jag kände tidigt att jag vill något med min fotboll och då får man kämpa. Jag är väldigt tacksam för mina föräldrar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.