Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Berggren, spelaren i svartklätt, testar med Öis. Vanligtvis håller han till i AIK:s U19.  Bild: KENTA JÖNSSON
Gustav Berggren, spelaren i svartklätt, testar med Öis. Vanligtvis håller han till i AIK:s U19. Bild: KENTA JÖNSSON

AIK-ungdomsspelare imponerade i internmatchen

Internmatch och nio provspelare i spel hos Öis. En av dem som imponerade allra mest var mittfältaren Gustav Berggren, till vardags i AIK:s U-lag.
– Som helhet kändes det riktigt bra, säger han efter matchen.

Provspelsveckan är igång vilket innebär flera nya ansikten på Öisgården.

Efter ett träningspass under måndagen var det dags för internmatch på tisdagsförmiddagen.

Ett rött och ett vitt lag mönstrades mot varandra.

LÄS MER: Här är provspelarna som testar med Öis

Lagen bestod mestadels av provspelare och akademispelare, men också ett gäng A-lagsspelare.

Flera spelare tog för sig i ösregnet.

Gustav Berggren, 19, var en av dem som kanske stack ut allra mest. Med fin bollbehandling och snabba fötter var den centrala mittfältaren involverad i mycket av spelet hos det röda laget som vann matchen med 3–0.

– Det kändes bra. Det är alltid kul att lira fotboll, säger han till GP direkt efter att matchen avslutats.

"Känner klubben på pulsen"

Han tillägger:

– Sedan är det många som provtränar här nu, vilket såklart gör att alla relationer inte sitter. Vi har bara kört ett pass innan det här. Men som helhet kändes det bra och vi vann ju matchen, säger han och ler.

Till vardags håller han till i AIK:s U19-lag, men då han nu inte längre har ålder för att spela juniorfotboll handlar det nu om att hitta ett lämpligt kliv i karriären.

Den här veckan testar han med Öis.

– Jag har tillhört AIK:s U19. Sedan har jag varit uppe ganska mycket och tränat och spelat träningsmatcher med A-laget också. Vad som händer för mig är inte riktigt bestämt än. Jag är här nu. Kollar och känner pulsen på klubben. Det är lite så jag jobbar, sedan får man se var man landar.

Första intrycket av Öis?

– En trevlig klubb. En fin anläggning, sedan är det svårt nu när det är så mycket provspelare att känna pulsen på A-truppen. Men ett gott intryck, absolut.

"Gillar att styra spelet"

För alla som inte har koll på dig som spelare, hur skulle du beskriva dig själv?

– Teknisk och bollskicklig innermittfältare som är vänsterfotad. Jag gillar att hålla i bollen och styra spelet.

Nye sportchefen Igor Krulj följde matchen från sidan.

Utan att vilja uttala sig allt för specifikt om enskilda spelares insatser skickade han ändå en liten skopa beröm i riktning Berggren.

– Han är väldigt bolltrygg, och det är därför han är med oss. Sedan tycker jag att det finns andra också som stack ut, på ett positivt sätt, men Gustav är duktig. Sedan är det andra dagen, det är för tidigt att göra en för stor utvärdering. Det finns mycket att ha med i bedömningen, det är nya lagkamrater och många parametrar att ta in, säger Krulj.

Just under provspelsveckan, är det någon särskild spelartyp ni tittar efter? Eller någon särskild position ni vill förstärka?

– Givetvis finns det vissa positioner att fylla men det som är det intressanta här är att det är spelare från lägre divisioner, där det finns potential för att kunna utvecklas. Det är väl det som är det mest spännande. Det behöver inte alltid vara tänkta startspelare man värvar i de här sammanhangen, utan snarare att man tittar efter potentialen.

Fakta: Så delades lagen upp i internmatchen

Röda laget: Oskar Blank, Anton Lans, Hannes Sahlin, Aílton, Fredrik Zanjanchi, Tyler Sernling (Akademi-spelare), Tim Stolt Hermansson (Akademi-spelare), Julius Lindberg (Qviding FIF), Linus Ohlsson (Qviding FIF), Gustav Berggren (AIK U), Gustav Forssell (Akademi-spelare), Philip Andersson (Råda BK), Danny Ervik, Adam Bergholtz (Stenungsunds IF).

Vita laget: Hjalmar Bäckström, Rasmus Örqvist (Skövde AIK), Victor Andersson (Onsala BK), Joakim Åberg (Onsala BK), Daniel Paulson, Oliver Stanisic, Otto Peterson, Mohamed Said, Calle Wede, Leart Ramani (BK Häcken), Tobias Almerskär (Akademi-spelare), Linus Andersson (Akademi-spelare), Robin Glavak (Akademi-spelare).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.