Agüero avslöjar: Messi blev arg under firandet

Argentinas VM-guld firades rejält – men vissa kanske firade lite väl mycket?
Sergio Agüero avslöjar att han fick en tillrättavisning av Lionel Messi under guldfesten.
– Leo blev arg och bad mig att sluta, säger stjärnan enligt argentinska TYC Sports.

ANNONS
|

Efter en rafflande final mot Frankrike, som fick avgöras på straffar, korades Argentina med Lionel Messi – världens kanske bästa spelare någonsin – i spetsen till världsmästare.

Glädjen var vild, även hos spelare som numer är pensionerade.

Argentinaren Sergio Agüero meddelade förra året, efter ett upptäckt hjärtfel, att hans karriär var över. Den förre skyttekungen var dock på plats under mästerskapet i rollen som expert för ESPN.

Det var dock innan Argentina vann VM-finalen.

För efter guldet, ja då bytte han mer eller mindre jobb till festfixare för världsmästarna.

Bilder visar bland annat hur han bar Messi på sina axlar samtidigt under firandet ute på planen. Agüero berättar dock att det tog på ryggen att bära runt världens bästa spelare.

ANNONS

– Vid en punkt klarade jag det inte mer. Jag kunde inte ens vända mig om, för hade jag gjort det så hade jag hamnat på sjukhus. Han (Messi) insåg det, för jag tittade på honom och vi utbytte blickar. Jag sa ”det är lugnt, du är världsmästare. Men min rygg gör ont” och då hoppade han av, säger Agüero enligt argentinska TYC Sports.

Leo Messi sittandes på Agüeros axlar.
Leo Messi sittandes på Agüeros axlar. Bild: Martin Meissner

Fick skäll av Leo Messi

Efter glädjescenerna på planen ska Agüero även ha akat på när laget festade vidare in i natten – och av allt att döma det bra fart på honom under firandet. Agüero berättar att han fick en sträng tillsägelse av Lionel Messi.

– Jag drack mycket men jag åt ingen mat och det var därför han sa till mig. Leo blev arg och bad mig att sluta. Varför skulle jag sluta? Vi är världsmästare, jag var så glad.

Enligt Agüero ska det varit på grund av hans hjärtfel, som avslutade karriären förra året, som Messi bad sin landsman att skära ner på drickandet.

– Jag tror mig hjärta var perfekt och eftersom jag var så glad gav han mig dubbel så mycket alkohol, säger Agüero.

LÄS MER:Lionel Messis rekord – mest gillade bilden på Instagram någonsin

LÄS MER:Kaos efter VM-finalen – kändiskock utreds

LÄS MER:Efter VM-guldet – öl för 800 miljoner kronor delas ut i Argentina

LÄS MER:Galna Lionel Messi-hysterin i Argentina – långa vänteköer för en tatuering

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS