Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Abdul Razaks tid i Blåvitt blev en flopp – nu är han klar för Örgryte.  Bild: DANIEL STILLER
Abdul Razaks tid i Blåvitt blev en flopp – nu är han klar för Örgryte. Bild: DANIEL STILLER

Abdul Razak misslyckades i Blåvitt – klar för Öis

2018 lämnade han IFK Göteborg efter en misslyckad sejour.
Nu är Abdul Razak, 27, klar för Örgryte.
– Jag är glad att vara tillbaka i fotbollen igen, säger ivorianen på klubbens hemsida.

På söndag inleds Örgrytes tävlingssäsong när rödblått ställs mot Kalmar FF på bortaplan.

Nu, ett par dagar innan matchen, förstärks truppen.

Sällskapet har gjort klart med Abdul Razak, 27, som närmast kommer från två säsonger i allsvenska IK Sirius men som dessförinnan har representerat AFC Eskilstuna och IFK Göteborg i svensk fotboll.

Kontraktet är skrivet över sex månader.

– Det känns bra, jag är glad att vara tillbaka i fotbollen igen. Jag har haft en bra dialog med de som jobbar för klubben sedan december så jag är glad att det blev klart. Jag tror att jag med min erfarenhet kommer kunna hjälpa laget. Jag lockades verkligen när jag fick höra om det klubben hade på gång här och att man vill till allsvenskan.

Misslyckades i Blåvitt

Razak imponerade stort i AFC säsongen 2016 när laget tog klivet upp till allsvenskan och Blåvitt valde den efterföljande vintern att värva den centrala mittfältaren.

– IFK:s sportchef och scout har tittat på mig och uppenbarligen har de sett något som gjorde att det här kunde bli verklighet. Jag är glad att vara här och tänker låta fötterna tala, sade Razak i samband med att han presenterades.

Det blev dock aldrig någon succé för ivorianen på Kamratgården.

Han hade svårt att ta en plats i laget och bara ett halvår senare lånades han tillbaka till AFC. Efter en kortare sejour där kom han tillbaka till IFK innan han såldes vidare till Sirius.

– Det blev varken som Abdul eller vi hade hoppats på. Därför känns det bra att vi i samförstånd skiljs åt och att han hittat en ny klubb i Sirius, sade Blåvitts dåvarande sportchef Mats Gren i samband med avskedet.

Abdul Razak har utöver IFK Göteborg, Sirius och AFC Eskilstuna spelat för flera engelska klubbar. Razak har spelat i Crystal Palace (U-lag), Manchester City, Portsmouth, Brighton, Charlton, West Ham, Doncaster. Han har dessutom spel i ryska Anzhi och grekiska OFI Kreta på sitt cv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.