Abbas Mohamads första ord om uppbrottet med Gais

Abbas Mohamad fick lämna Gais efter att han delat videor med med den brottsmisstänkte influencern Andrew Tate.
Nu uttalar sig mittbacken för första gången sedan uppbrottet.
– Ingen tidning skrev om det innan Gais la ut bilden, annars hade det runnit ut i sanden, säger han i en intervju med Sportbladet.

ANNONS
|

I december blev mittbacken Abbas Mohamad, 24, blev klar för Gais. Knappt en månad senare lämnade han utan att ha gjort en enda officiell träning med klubben.

Det hela började med att Mohamad la upp en video på Instagram där han uppmanade den kontroversielle influencern Andrew Tate att härda ut när denne häktats i Rumänien misstänkt för våldtäkt och människohandel. Efter det publicerade Gais ett uttalande på sociala medier:

”I går blev vi uppmärksammade på att en av våra spelare, via sociala medier, uttryckt stöd för en offentlig person som nyligen häktats misstänkt för våldsbrott mot kvinnor. Det här är givetvis något som är helt i strid med GAIS värdegrund.

ANNONS

Vi har förtydligat detta i ett enskilt samtal med spelaren, och kommer att följa ärendet vidare”.

Gais talade med Abbas Mohamad som varnades för att göra samma sak igen. Mohamad gjorde tvärtom och la ut en ny video vilket ledde till att kontraktet bröts.

Uttalar sig för första gången

Fram till nu har Abbas Mohamad inte velat uttala sig om händelsen men i en intervju med Sportbladet ger han nu sin bild av det hela.

Mohamad säger att han inte ser Tate som våldsam eller misogyn, utan som vägledande.

Mittbacken säger att han fått ta emot både hat och kärlek på sociala medier sedan nyheten om uppbrottet med Gais briserade.

Att Mohamad inte tog bort den första videon han delat, och sedan delade ännu en förklarar han med att han helt enkelt inte tyckte att han gjort något fel. Han är kritisk till hur Gais hanterade situationen.

– Jag visste att den där grejen skulle skapa uppståndelse. Nu kommer det att bli hajpat! Ingen tidning skrev om det innan Gais la ut bilden, annars hade det runnit ut i sanden, säger han.

Mohamad menar också att det är en felaktig beskrivning att han ska ha tvingats lämna Gais, han säger att parterna kom överens om att bryta kontraktet men att det som bestämdes är ”sekretessbelagt”.

ANNONS

– Gais kände påtryckningar från vissa. Och mitt i stormen kände jag skit samma. Många var arga, så jag kunde hjälpa Gais, säger Mohamad till Sportbladet.

Ångrar inte att han delade inläggen

Trots det som hänt, att han fick lämna Gais, fått motta massiv kritik och nu är klubblös säger Abbas Mohamad att han inte ångrar vad han gjort. Trots att det skadar hans fotbollskarriär.

På frågan om hans stöd till Andrew Tate kan blir ett hinder för honom i jakt på en ny klubb svarar 24-åringen:

– Jag tror att många klubbar i Sverige just nu är rädda på grund av det som hänt. Många har stått och känt lite på mig, för jag är i en jättebra ålder, men de är rädda för vad som kan hända med supportrarna.

LÄS MER:Gais självkritik – efter uppbrottet med Abbas Mohamad

LÄS MER:Abbas Mohamad lämnar Gais –efter kontroversiella videon

LÄS MER:Gais Abbas Mohamad delade video på Andrew Tate

ANNONS