14 misstänkta huliganer nekade inträde i Frankrike

Frankrike förbereder sig för nya huliganbråk. För att förhindra har man därför nekat 14 misstänkta huliganer inträde i Frankrike från Belgien, rapporterar AP.

ANNONS
|

Efter förödelsen i Marseille där ryska, engelska och franska huliganer var inblandade i våldsamma sammandrabbningar där flera skadades, varav minst en svårt, har Frankrike börjat förbereda sig på nya sammandrabbningar.

Trots att Uefa under söndagen gick ut och hotade med att utesluta England och Ryssland ur turneringen och nya våldsamheter uppstod gör man sig redo i norra Frankrike.

Där riskerar ryssar och engelsmän att drabba samman på nytt. Ryssland spelar mot Slovakien i Lille på onsdag och England möter Wales i närbelägna Lens på torsdag, men många engelsmän väntas bo i Lille.

För att försöka förhindra nya kravaller har 14 misstänkta huliganer nekats inträde till Frankrike från Belgien, rapporterar AP.

ANNONS

– Vi gör allt vi kan för att stoppa huliganer från att ta sig till Lille för de här matcherna, säger Philippe Malizard, stabschef i Nord/Pas-de-Calais-regionen till AP.

I Lille har man nu kallat in ytterligare 80 kravallpoliser till de 480 poliser och åtta kravallpoliskompanier som redan fanns stationernade i staden för EM.

Dessutom diskuerar man i Lille, enligt AP, att begränsa alkoholförsälningen inför matchen. Något som redan gjorts i Lens.

ANNONS