Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN LANTZ
Bild: STEFAN LANTZ

Örgryte värvar mittfältare med meriter från U19-landslaget

Lukas Browning lämnade Brommapojkarnas akademi för FC Twente i Nederländerna.
Nu har 20-åringen skrivit på för Öis.

Flera spelare har lämnat Öis efter säsongen 2019 och nu har klubben börjar fylla på laget.

LÄS MER: Fyra spelare lämnar när Öis bygger om

För några veckor sedan stod det klart att Kevin Fransson återvänder till Rödblått och i måndags presenterade Örgryte nyförvärvet Anton Andreasson som ansluter för Öster.

Nu har landat ännu en förstärkning. FC Twentes 20-årige innermittfältaren Lukas Browning har skrivit på för klubben, något GP rapporterade om tidigare under torsdagen.

– Det känns jättebra och spännande, efter en tid här i Holland känner jag mig redo för ett nytt äventyr med Öis. Jag har koll på att Öis är en storklubb i Göteborg som haft lite ekonomiska bekymmer men att det ändå är en storklubb med många trogna supportrar. Det ska bli spännande och kul, säger han till klubbens hemsida.

Sportchef Igor Krulj om nyförvärvet:

– Han är en spelare som gått genom pojk- och juniorlandslag. En stor talang som valde att ta klivet utomlands i ung ålder där han haft en lärorik period. Den erfarenheten tar han med sig hem till svensk fotboll.

Browning, förr i Irland, lämnade 2017 Brommapojkarnas akademi för spel i Nederländerna och FC Twente men återvänder nu alltså det Sverige.

20-åringen har meriter från landslagsspel i både irländska U17-landslaget och svenska U19-landslaget och gjorde fyra matcher i U19-EM-kvalet 2018.

LÄS MER: Så vill unge Krulj bygga Öis till framgång

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.