Örgryte tog efterlängtad seger mot Lindome

Efter att ha gått mållösa igenom Svenska Cupen lossnade det för Örgryte när man spelade träningsmatch borta mot Lindome. Mohamed Said stod för matchens enda mål på Lindevi IP.
– Vi måste göra mål. Mål, mål, mål, säger Mohamed Said.

|

Mohamed Said spräckte Örgrytes målnolla i andra halvlek. (Arkivbild).
Mohamed Said spräckte Örgrytes målnolla i andra halvlek. (Arkivbild). Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ett Örgryte som spelat tre matcher i Svenska cupens gruppspel utan att göra mål ställdes mot Lindome på Lindevi IP. I Öis gjorde nyförvärvet Bubacarr Jobe debut medan även en annan värvning, Joakim Karlsson, var spelklar efter skada.

– Det har varit en frustrerande försäsong med mycket skador. Vi har därför inte kunnat jobba på som vi tänkt med laget eftersom vi haft avbräck, sade Örgrytes tränare Keith Millen inför avspark.

Matchen spelades inför publik trots att många andra idrottsevenemang hållts bakom stängda dörrar på grund av coronaviruset. Trots att det skiljer en division mellan lagen var Lindome inte alls ofarligt medan Örgryte hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna.

Fem minuter före paus hade Ailton Almeida Örgrytes första läge då han fick på ett skott i ribban. Bollen seglade mot krysset men ville inte in. Istället gick lagen till paus med ett mållöst resultat. I Lindome hade framförallt Anders Alö och Wilmer Melander oroat det rödblå försvaret.

I mitten av andra halvlek kom Örgryte i ett fint anfall där Fredrik Johansson Zanjanchi lyfte bollen till Mohamed Said som satte 1–0 bakom John Alvbåge. Ett efterlängtat mål för de rödblå. Målet blev sedermera matchens enda.

– Det viktigaste var att vi vann men det finns en del att jobba på. Vi måste göra mål. Mål, mål, mål. Det är det viktigaste, säger Mohamed Said.