Örgryte spelar på Valhalla nästa säsong

ANNONS
|

Det definitiva beslutet fattas först i nästa vecka, men efter att ha inkluderat grässlitage, spelprogram, väder, serietillhörighet och åskådarantal närmar sig Göteborgsfotbollens kanske största snackis i höst ett slut.

Alliansföreneringarna IFK Göteborg och Gais spelar liksom BK Häcken samtliga hemmamatcher på Gamla Ullevi 2014, Öis alla sina på Valhalla IP.

Gräskonsulten STRI avråder Gamla Ullevi AB att tillåta fyra lag på arenan.

– Det byggs i första hand inte på antal matcher utan på spelschema och väder, förklarar Jonas Georgsson, vd för Gamla Ullevi AB.

Klubbarna har träffats och skall träffas igen.

– Beslutet är grundat på den information STRI har lämnat samt serietillhörighet och publiksiffor, säger Jonas Georgsson.

ANNONS

– Vi ska göra det så bra som möjligt för Öis. För publiken, vip och hospitality.

Öis fotbollsordförande Mattias Asserståhl kommenterar beskedet så här:

– Såklart tråkigt. Vi får göra allt vi kan för att göra det så bra som möjligt. Sportsligt är det ingen nackdel, däremot känslan och partnermässigt. De som håller på Öis och är öisare kommer förhoppningsvis på matcherna ändå.

14 december håller Svenska Fotbollförbundet spelordningsmöte. Då beslutas om spelschema för kommande säsong.

2008 spelade Öis hela säsongen på Valhalla IP – och gick då upp till allsvenskan, med bland andra Marcus Allbäck i laget.

För BK Häcken innebär beslutet en ny spelplats.

– Vi hade mentalt redan ställt in oss på det här. Jag tror att det här blir bästa för samtliga klubbar, både publikt och servicemässigt utifrån krav som ställs i olika serier, säger Häckens klubbdirektör Dennis Andersson.

ANNONS