Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Öis värvar målvakt från Ljungskile

Örgryte rustar för superettan 2021 och plockar in målvakt från tidigare seriekonkurrenten Ljungskile.
– På alla sätt kändes detta klockrent, säger 21-årige Robin Wallinder till Öis hemsida.

Ljungskile SK slutade sist superettan 2019. Nu lämnar lagets målvakt Robin Wallinder, som fostrades i BK Häckens akademi, klubben och ansluter till Örgryte IS.

– Vi är glada att kunna knyta till oss en ung målvakt med potential från Göteborg. Det i linje med hur vi vill jobba i rekryteringen av spelare. Han har dessutom redan erfarenhet från den här nivån vilket såklart är ett plus, säger Öis sportchef Igor Krulj till klubbens hemsida.

Walliner, 21, gjorde två säsonger för Ljungskile och 2020 spelade han 17 matcher och höll nollan i sex av dem. Med Öis har han skrivit en treårskontrakt.

– Det känns riktigt bra, jag är väldigt taggad på att köra igång. Efter mötet med Igor och Björn (Andersson, målvaktstränare) då de förklarade vad man ville att vi skulle sikta på att bli kände jag att det matchade mina visioner och vad jag vill väldigt bra. Sedan bor jag ju tio minuter härifrån så på alla sätt kändes detta klockrent.

LÄS MER: Stor genomgång av Örgryte IS

Målvaktstränaren Björn Andersson:

– Robin är en målvakt som vi tror kan utvecklas på ett bra sätt i vår miljö, efter samtalen vi haft med honom hör man att han är en driven person som alltid vill bli bättre, Robin är en ung och explosiv målvakt med många fina egenskaper som han redan visat prov på, säger han till hemsidan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.