Öis utklassades av Örebro SK – krisen allt djupare

Supportrarna protesterade, laget utklassades och division 1-hotet kommer allt närmare.
Med en knapp tredjedel kvar att spela av superettan är krisen djup i Öis.
– Det är bara besvikelse och frustration nu, säger lagkapten Marcus Haglind-Sangré.

ANNONS
|

Situationen är minst sagt ansträngd för Örgryte IS. Laget har inte alls motsvarat förväntningarna under året och är fast förankrat i superettans bottenskikt. Hemma mot bottenkonkurrenten Örebro SK på Gamla Ullevi inkasserades ytterligare en tung förlust, det här i en match där Öis-supportrarna på ståplats också, via flera olika banderoller, tydligt visade sitt missnöje mot klubbledningen.

På planen slutade det med utklassning. Örebro, precis ovanför Öis i tabellen inför matchen, vann bottenmötet med 3–0.

– Det är bara besvikelse och frustration nu. Det är klart att det inte är någonting positivt alls med att förlora den här matchen, säger Marcus Haglind-Sangré.

ANNONS

Redan efter fem minuter var det nära att bollen satt i nät för gästerna när Samuel Kroon gavs fritt läge mitt framför mål. Mathias Nilsson räddade med en vass benparad. Ett par minuter senare var det David Seger som skickade iväg en projektil – precis utanför. Spelet böljade i perioder och när ytor öppnades kunde även Öis och inte minst Noah Christoffersson skapa ett par vassa chanser. Men skärpan saknades och utdelningen uteblev för hemmalaget.

Dubbla baklängesmål för Öis före paus

Det gjorde den inte för bortalaget.

I den 35:e minuten kunde Samuel Kroon fläka sig fram och nicka in 1–0.

– Det kändes som att vi kom in bra i matchen, vi hade några farliga lägen. Det var den där lilla sista detaljen med att kunna sätta bollen som saknades, säger Marcus Haglind-Sangré.

Efter det första baklängesmålet tycker lagkaptenen att Öis tappade konceptet.

– Det första målet kändes enkelt där och då, det var inte så att de behövde göra något fantastiskt. Där någonstans började det bli kaos hos oss ute på planen. Jag tycker det ser ut som det också. Från att ha hållit en bra organisation och göra rätt saker så började vi göra fel saker och det började krypa in en stress.

ANNONS

Är det ert pressade läge som gör att det blir som det blir, tror du?

– Det känns som att vi hela året har pratat om det här mentala spelet. Jag vill absolut inte skylla på det. Pressade läget spelar säkert in, men det är inte hundra procent av vår prestation. Det är fler faktorer. Vi gör fel saker, allt från beslutsfattandet där ute, vad man ser, det blir något slags tunnelseende. Jag tycker inte man kan skylla på det längre, det mentala. Inte bara.

Därefter kunde Kalle Holmberg med ett mål precis före paus och ett mål precis efter öka på till 2–0 och 3–0. Öis var ett slaget lag.

Klacken kritiserade ledningen: ”Ni kör klubben i botten”

I slutet av matchen hördes hemmaklacken bland annat sjunga ”Ni kör klubben i botten, klubben i botten, klubben i botten” i riktning styrelsen och klubbledningen. Klacken sjöng också ”Avgå, Öisgården”.

Efter slutsignalen var det högljudda burop från hemmasupportrarna mot spelarna och det sjöngs: ”Pinsamt Örgryte!” Det var ordentligt uppretat på klackläktaren.

– Det är alltid så, när det går tungt. Som supporter och medlem i den här föreningen, då vill man också uttrycka sig och få ut sina känslor. I vilken form och så där … det vill jag inte lägga mig. Det är en del av fotbollen, man får tackla det och hantera det, säger Haglind-Sangré.

ANNONS

Tränaren i samtal med supportrarna

Tränare Jeffrey Aubynn sågs länge stå och prata med uppretade supportrar. Också tillförordnade klubbchefen Andreas Karlsson var där.

I och med förlusten är Öis kvar på negativ kvalplats, en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Skulle Helsingborgs IF senare i omgången ta minst en poäng i hemmamatchen mot Gif Sundsvall på söndag kommer Sällskapet gå på landslagsuppehåll under strecket, det här med nio omgångar kvar att spela.

Mitt i den tuffa perioden försöker ändå Haglind-Sangré hitta något att ta fäste på inför avslutningen.

– Det som är positivt i allt det negativa är att vi är många som har varit med om det här, som kan knyta näven tillsammans. Vi får hantera det tillsammans allihop, komma samman som grupp. Det är några nya spelare här nu, som vi får ta under vingarna och vända på det här.

Fakta: Så startade Öis

(4–3–3) Mathias Nilsson – Linus Tagesson, Jonathan Azulay, Marcus Haglind-Sangré (William Svensson, 79), Anton Andreasson – Daniel Paulson, Kevin Holmén, Erion Sadiku (Amel Mujanic, 46) – Isak Dahlqvist (Nicklas Bärkroth, 71), Villiam Dahlström (Edi Sylisufaj, 46), Noah Christoffersson (Sargon Abraham, 71).

LÄS MER:Supportergrupp visade missnöje med ledningen i Öis

LÄS MER:Edi Sylisufaj klar för Öis

ANNONS