Öis segrade – tog revansch på Norrby

Förlust mot Norrby i måndags. På lördagen fick Örgryte revansch. Med varsitt mål fixade Ailton Almeida och Adam Bergmark Wiberg tre poäng till Rödblått.
– Vi gjorde en usel insats i måndags, det var verkligen skönt att vinna i dag, säger Kevin Ackermann.

ANNONS
|

I början av veckan bröts Örgrytes sju matcher långa svit utan förlust när Boråslaget segrade med 2–0 på Borås arena.

På lördagskvällen gavs Örgryte, där huvudtränare Keith Millen var tillbaka på bänken igen efter att ha tillbringat veckan hemma Storbritannien på grund av familjeskäl, chans till revansch.

En möjlighet Sällskapet tog tillvara på.

Efter en mållös första halvlek var Öis skarpare i andra och kunde då med två mål inom loppet av sex minuter avgöra matchen.

Slutsiffrorna skrevs till 2–0.

– Jäklar vad gött! Vi gjorde en usel insats i måndags, det var verkligen skönt att vinna och revanschera sig i dag, säger Kevin Ackermann som noterades för en assist och en imponerade insats på mittfältet.

ANNONS

Vad var det ni fick bättre träff på i dag?

– Vi kom tillbaka till grunderna. Vi sprang nu igen. Det gjorde vi inte i måndags. Det såg man på statistiken efteråt. I dag gjorde vi alla elva på plan en grym insats och de som var på bänken kom in med bra energi. Vi gav aldrig upp i dag.

Det var dock Norrby som kom ut bäst från start och vaskade fram ett par chanser direkt. Allra närmast att få utdelning var Ezquiel Montagna, som försökte med en cykelspark – men Fredrik Andersson stod rätt placerad.

Örgryte då? Bättre insats än i måndags, men det hackande ändå stundtals i första halvlek. Sällskapet ägde mycket boll i perioder, men hade svårt att få tryck i anfallsspelet.

Fronttrion med Ailton Almeida, Adam Bergmark Wiberg och nyförvärvet Marokhy Ndione hade ett par goda intentioner, men slutprodukten var så långt för uddlös.

Närmare än ett vasst avslut från Bergmark Wiberg som Mergim Krasniqi i Norrbys mål enhandsräddade kom Öis aldrig under första 45.

0–0 i paus.

– Första halvlek fick vi inte riktigt grepp om dem, de tog sig ur vårt presspel och vi fick springa hem och ta onödiga löp hemåt. Men i andra halvlek växte vi in i det, tränarna justerade lite så vi klev upp lite hårdare på deras centrala mittfältare och då fick vi mer grepp om dem.

ANNONS

Det dröjde inte länge innan målet kom.

Först 1–0 i 55:e minuten.

Öis rullade igång från Fredrik Andersson. Några sekunder och ett fint anfall senare satt bollen i nät. Anton Andreasson, Abdul Razak, Danny Ervik och assistläggare Kevin Ackermann hade alla en fot med i spelet på vägen innan Ailton Almeida smet emellan gästernas mittförsvarare och rullade in bollen i ena hörnet.

– Ailton frågade efteråt om jag såg honom eller om jag bara chansade med passen, men jag såg honom faktiskt. Det var gött att den gick fram.

Sex minuter senare satt bollen igen.

Adam Bergmark Wiberg lurade sin bevakare på mittplan, tog en lång löpning med boll innan han behärskat rullade in 2–0 under Krasniqi.

Under den resterande halvtimmen kunde Öis, oftast med god kontroll, spela av matchen. Norrby stack upp ett par gånger men fick aldrig hål på Fredrik Andersson.

Därmed är Örgryte tillbaka i vinnarspåret igen.

Segern tar laget från tionde till sjunde plats.

– Det är viktigt att vi inte tittar så mycket på tabellen utan bara tar varje match för sig och försöker ta så många trepoängare som möjligt, särskilt här på hemmaplan för här är vi riktigt starka. Fortsätter vi så då är vi med däruppe så småningom, avslutar Ackermann.

ANNONS

Fakta: Så startade Öis

(4–3–3) Fredrik Andersson – Danny Ervik, Arvid Brorsson, Anton Lans, Anton Andreasson – Abdul Razak (Joakim Karlsson, 88) , Lukas Browning Lagerfeldt (Hannes Sahlin, 83), Kevin Ackermann – Marokhy Ndione, Ailton Almeida (Mohamed Said, 70), Adam Bergmark Wiberg.

ANNONS