Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Öis nollade för femte gången den här säsongen

Ailton Almeida och Daniel Paulson hade jättelägen men missade. Och målskyttet fortsätter att lysa med sin frånvaro för Öis. Matchen mot Elfsborg var femte mållösa den här säsongen.
– För oss handlar det om att få till en helhet, säger Daniel Paulson.

Gör man inga mål då vinner man inga fotbollsmatcher.

Det är ingen direkt överraskning.

För Öis har den här säsongen än så länge varit mestadels mållös.

För mötena med Norrby, Varberg, Qviding och Trollhättan slutade alla med att Öis-spelarna kammade noll.

LÄS MER: Därför valde Arvid Brorsson att återvända till Öis

Mot Elfsborg kom femte nollan för säsongen. Det fanns dock chanser den här gången.

Närmast var Daniel Paulson efter ett inspel från Kevin Ackermann men han fick inte in bollen. Ännu närmare skulle Ailton Almeida vara men trots ett friläge hamnade bollen inte i mål.

270 raka minuter utan mål

Den synen är något som varit återkommande under försäsongen. För målen har lyst med sin frånvaro för ett Öis som endast gjort mål i tre av lagets åtta matcher där endast två slutat med segrar.

De mot Utsikten och Lindome.

Väl på Borås Arena kopplade Elfsborg greppet direkt i andra halvlek och efter att Andre Römer gjort 1-0 på straff tog det inte lång tid innan nästa fullträff kom. För när Rasmus Alm fick chansen efter en omställning var det 2-0 och matchen var över.

LÄS MER: Öis erbjöds Wilfried Bony

När det återigen inte blev några mål för Öis innebär det att laget nu gått 270 raka minuter utan något mål. Givetvis en siffra man är allt annat än nöjda med.

– Det är ingenting som man tänker särskilt mycket på. Vi jobbar på och jobbar med det vi vill och jag tycker att vi skapar målchanser. Det där är inget man går runt och funderar på, säger Daniel Paulson.

Siktar på att vara redo till seriestarten

Påverkas man inte av att ni nollats fem gånger?

– Nej, det är försäsong nu. Vi går in till varje match med olika ingång och för oss handlar det om att få ihop en helhet nu. Sen är det klart att vi ska börja vinna matcher men det ska vi göra när det handlar om poäng.

Att få ihop helheten nu är viktigare än resultaten under försäsongen?

– Ja. Nu handlar det om att vi ska bli så bra som möjligt inför serien. Det handlar inte om att ta flest segrar under försäsongen utan att få ihop det som ett lag och utvecklas tillsammans. Det är viktigare nu.

Öis mållösa matcher:

Norrby 20 februari: 0-0

Varberg Bois 27 februari: 0-0

Qviding 6 mars: 0-2

FC Trollhättan 20 mars: 0-3

IF Elfsborg 26 mars: 0-2

Att det har blivit fem matcher som slutat med noll gjorda mål är inget som påverkat spelarna, inte enligt Daniel Paulson i alla fall. Med nya tränare, en hel del nya spelare och ett nytt spelsätt är det mycket som är nytt.

– Vi har en jättestark tro på det här i hela föreningen och tror att det kommer att bli jättebra. För oss gäller det bara att fortsätta jobba hårt, försöka utvecklas och bli så bra som vi bara kan, säger han.

Är ni där ni borde vara vid det här läget på säsongen?

– Det är svårt att säga. Jag tycker ändå att vi är på god väg och går framåt för varje vecka. Det är lite så man kan se på det nu.

För Daniel Paulson och hans lagkamrater väntar nu en sista träningsmatch, mot Landskrona 2 april, innan det är dags för seriestart i superettan hemma mot Öster 11 april.

Det är då Daniel Paulson hoppas att hans Öis ska vara redo.

– Det ska bli superskoj att dra igång det här om två veckor. Vi ska vara redo då och vi längtar sjukt mycket efter att starta igång det, säger han och fortsätter:

– Med en bra start på serien så är de här mållösa matcherna inget problem. Det är när serien börjar som det börjar gälla och då ska vi vara med.

Så startade Öis:

Fredrik Andersson - Anton Lans, Marcus Haglind Sangré, Arvid Brorsson – Daniel Paulson (Mohamed Said, 70), Anel Rashkaj, Lukas Browning Lagerfeldt (Herman Sjögrell, 50), Anton Andreasson (Arvid Sigurdsson, 80) – Kevin Ackermann, Ailton Almeida (60, Hampus Dahlqvist), Ajdin Zeljkovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.