Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Adam Bergmark Wiberg. Bild: KENTA JÖNSSON
Adam Bergmark Wiberg. Bild: KENTA JÖNSSON

Öis lånar anfallare från svenska mästarna

GP kunde under förra veckan berätta om Örgryte IS intresse för Djurgårdens anfallare Adam Bergmark Wiberg. Nu är 21-åringen klar för ett lån till klubben.

Adam Bergmark Wiberg anslöt till Djurgården inför fjolårssäsongen, men stenhård konkurrens hos de svenska mästarna gjorde att 21-åringen hade förtvivlat svårt att få allsvensk speltid.

Efter säsongen har Bergmark Wiberg ryktats vara på väg bort från Djurgården och under förra veckan kunde GP berätta att Gais och framför allt Örgryte IS var intresserade av att knyta till sig anfallaren.

Nu är det bekräftat att det blir spel i Öis för Adam Bergmark Wiberg.

På sin hemsida går nu superettanklubben ut med att man lyckats locka till sig 21-åringen på ett lån från Djurgården över säsongen 2020.

– Det känns helt rätt med ÖIS för mig. Det är en fantastiskt fin klubb och man vet att det finns bra faciliteter här och bra spelare runt omkring mig och man vet att det är något riktigt bra på gång här så valet var ganska enkelt faktiskt, säger Adam Bergmark Wiberg till Örgrytes hemsida.

Det blev totalt fem inhopp för Bergmark Wiberg den gångna säsongen i allsvenskan och nu hoppas han naturligtvis på mer speltid och en större roll i Örgryte.

Örgryte IS upplever att Adam Bergmark Wiberg är den spelare som laget behöver få in i sin nuvarande trupp.

– Vi har sökt efter en profil i anfallet som är hårt jobbande som är bra i djupled, har näsa för mål och vill ta sig in i straffområdet. Med den kravprofilen känner vi att vi har träffat helt rätt med Adam Bergmark Wiberg som ansluter till oss på ett lån säsongen ut. Vi är glada att han valde ÖIS då det var stor konkurrens från såväl någon allsvenska som många superettaklubbar. Därför är vi väldigt stolta att han väljer oss och kan hjälpa oss sportsligt på planen, säger sportchefen Igor Krulj till Öis hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.