Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Öis glädjebesked: Mutumba gör comeback

Han har varit borta i drygt sju månader på grund av en korsbandsskada. I kväll är Martin Mutumba tillbaka i truppen när Öis U21-lag spelar mot Utsiktens BK.

Martin Mutumba fick en drömstart i Rödblått när han anslöt till klubben förra sommaren. Men efter den fina starten höll oturen sig framme för yttermittfältaren i början av hösten. I en U21-match mot Gais i september skadade den tidigare AIK-spelaren sig och det stod snart klart att det var en korsbandsskada som Mutumba hade råkat ut för.

Sedan dess har teknikern kämpat med sin rehabilitering av det skadade knät. Och i kväll, när Öis U21-lag möter Utsiktens BK i en reservlagsmatch, är 31-åringen för första gången sedan skadan tillbaka i en matchtrupp. 

– Han har jobbat på jättebra och är spelglad. Han vill spela fotboll. Martin har jobbat på mycket på egen hand, men nu behöver han komma in i själva spelet. Tekniken, rörligheten och fyndigheten har han sedan barnsben. Nu är det matchspel han behöver för att få upp konditionen och flåset för att vara med i fler matcher, säger assisterande tränaren Sören Börjesson, som på torsdagskvällen kommer vara med och coacha laget, till klubbens hemsida.