Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Öis förlorade premiären på snöigt Bravida arena

Snö (!), regn och kyla– och ett resultat som inte värmde för Öis.
Premiären förlorades med 0–1 mot Öster på Bravida arena – det här i en match där Rödblått hade svårt att skapa heta målchanser.
– Vi kan mycket bättre, det var slarv matchen igenom, säger kapten Daniel Paulson.

Superettan 2021 inleddes under lördagen. På söndagen var det Öis tur att kliva ut till match. Då Gamla Ullevis gräs ska sparas hade Sällskapet snällt fått åka över älven och i stället ta emot motståndaren Öster i snöblandade regnet på Bravida arena.

Där bjöds det på en match som precis som flera andra drabbningar i premiäromgången präglades av varierad kvalitet, mycket tuffa dueller och en hel del slarv.

När allt var över hade Öis, som saknade sin covid-19-sjuka huvudtränare Dane Ivarsson, fått lämna matchen tomhänta. Det här efter att Öster avgjort i andra halvlek.

– Känslan är att vi inte får ut allt. Vi kan mycket bättre än så här. Det var slarv lite matchen igenom, säger en besviken Daniel Paulson som fick agera anfallsspets i Öis då Ailton Almeida saknades på grund av privata skäl.

LÄS MER: Öis Haglind Sangré tacklades tufft: ”Fick vara nog”

Paulson var företagsam, inte minst i första halvlek. Men det hjälpte föga. För precis som under de tre sista försäsongsmatcherna slutade det med noll gjorda mål framåt för Rödblått. Inte heller i chansväg skapades så mycket som önskat. Undantaget ett avslut från Paulson mitt på Damir Mehic i första halvlek och några möjligheter i slutet av matchen var det tunnsått på den fronten.

– Det är klart att vi vill skapa mer än vad vi gör i dag. Vi jobbar på det. Känslan i hela laget är att det bara är en tidsfråga innan det släpper, säger Paulson.

Paulson: ”En dum situation”

Sägas ska att inte heller Öster lyckades vaska fram särskilt många möjligheter. Öis tränare Johan Mattsson tycker att premiären borde ha slutat 0–0.

– Båda lagen hade problem att få igång sitt spel och det handlade mest om kamp. Så det är trist med resultatet ... , säger Mattsson.

Men det var alltså gästerna som i den andra halvleken lyckades spräcka målnollan i det snöblandade regnet.

LÄS MER: Här är fem punkter efter Öis premiärförlust mot Öster

Örgrytes försvarschef Marcus Haglind Sangré fick behandling vid sidan, och med mittbacken tillfälligt ur spel lyckades Öis inte få undan bollen så bra som behövdes.

Nicolas Mortensen, som brände en jättechans i första halvlek, vände bort Anton Andreasson och skickade in 0–1. Fredrik Andersson hann inte ner.

– Det är en dum situation. Vi har en spelare som är ute skadad och vi hittar inte formationen. Rätt vad det är så ligger bollen i mål, säger Paulson och suckar.

LÄS MER: Öis-fansen slöt upp på sista träningen inför premiären

Efter målet skruvades tempot upp något. Örgryte satte in Mohamaed Said, som snart fick utgå igen, skadad och Herman Sjögrell, men det bet inte riktigt även om den senare gjorde ett piggt inhopp.

Haglind Sangré: ”En stor besvikelse”

I stället var Öster närmare att utöka. Mattias Pavic försökte gånger två. Fredrik Andersson bjöd på fina räddningar.

– Det finns sekvenser i den här matchen som såg ut som vi vill att det ska. Sedan i andra halvlek blev det för stökigt och för böljande. Det blev för lite struktur från vår sida och då blir det inte lika bra, säger Johan Mattsson som ändå tycker att det fanns glimtar och sekvenser av matchen där Öis såg ut som ledarstaben vill att de ska se ut.

LÄS MER: Så bra är Öis 2021 – GP betygsätter truppen

I slutet försökte Rödblått forcera och flytta upp Haglind Sangré i anfallet, och då skapades ett par chanser, men den där sista skärpan i anfallsspelet saknades hela vägen.

– Självklart är det en stor besvikelse att vi åker på en förlust till att börja med. Men det är som vi har sagt genom hela försäsongen. Vi har påbörjat en process nu, och det här är en del av det. Vi måste lära oss att vinna på rätt sätt. I dag blir det tyvärr en förlust. Sedan får vi slipa på alla detaljer, men just nu är det tungt, säger Marcus Haglind Sangré.

Fakta: Så startade Öis

(3-4-3) Fredrik Andersson – Arvid Brorsson, Marcus Haglind Sangré – Hampus Dahlqvist (Mohamed Said, 64 – Arvid Sigurdsson, 85), Anel Rashkaj, Lukas Browning (Herman Sjögrell, 69), Anton Andreasson (Abdul Razak) – Kevin Ackermann, Daniel Paulson, Ajdin Zeljkovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.