Jonatan Hellvig och David Åhman jublar över EM-segern i beachvolley.
Jonatan Hellvig och David Åhman jublar över EM-segern i beachvolley. Bild: Christian Bruna /EPA/TT

Försvarade EM-guldet: "Kan knappt tro det"

De regerande Europamästarna i beachvolley, Jonatan Hellvig och David Åhman, försvarade titeln vid EM i Wien.
– Jag kan knappt tro det, det är en fantastisk känsla, säger David Åhman.

ANNONS
|

21-åringarna vann finalen över nederländarna Leon Luini och Yorick de Groot med 2–0 i set (21–16, 21–18).

Svenskarna spelade övertygande i första set. Det andra blev tuffare, men Hellvig och Åhman kunde ändå ta hem det setet, segern i matchen och mästerskapstiteln.

– Jag kan knappt tro det, det är en fantastisk känsla. Vi är så glada att vara här och att ha gått hela vägen, säger David Åhman i segerintervjun.

– Vi gav allt, det var bara att gå för det, säger Jonatan Hellvig.

Tuff semifinal

Tidigare under dagen vann svenskarna semifinalen över Samuele Cottafava och Paolo Nicolai från Italien. Den matchen blev betydligt tuffare.

ANNONS

Svenskarna förlorade första set med 12–21 och vann det andra med 21–15. Det avgörande setet blev dramatiskt och svenskarna avgjorde först med 23–21. Detta efter att ha räddat fem matchbollar och själva avgjort först på den fjärde matchbollen.

Hellvig och Åhman kopierade fjolårets framgångsrecept genom att Hellvig skadade ett finger tidigare i somras och paret missade flera tävlingar.

"Det är bara helt fantastiskt efter att varit ute med skada i sju veckor och efter att vi bara fått tio dagars träning med Jonatan innan EM", säger förbundskapten Rasmus Jonsson i ett pressmeddelande.

Tvåa i världen

Redan vid 21 års ålder har Hellvig och Åhman vunnit U21-VM, ungdoms-OS och vunnit EM två gånger. Hellvig har Lidingö SK som moderklubb och Åhman Stöcke IF.

Hellvig och Åhman är tvåa på världsrankningen efter norrmännen Anders Mol och Christian Sørum, som är regerande världsmästare. Mol och Sørum åkte ur EM i kvartsfinal mot de nederländska finalisterna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS