Emil Forsberg tror att landslaget är på rätt väg.
Emil Forsberg tror att landslaget är på rätt väg. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Forsberg om Tedescos grepp: En liten chock

Tränare har sina egenheter, men den här slog Emil Forsberg med häpnad i Leipzig:
Domenico Tedesco kallade in riktiga domare till träningarna.
– Det är klart att det är lite speciellt. Det var en liten chock när det kom in en domare, men det är hans grej, tror jag. Det är inte många som gör det, säger Forsberg.

ANNONS
|

Domenico Tedesco, 37, tog så sent som i februari över som Belgiens förbundskapten efter Roberto Martinez.

Ett val som förvånade många.

Men Emil Forsberg kan gå i god för att tysk-italienaren har vad som krävs. Under knappt ett år – från december 2021 till september 2022 – jobbade de med varandra i Leipzig.

– Jag vet ungefär vad som kommer om han inte har ändrat sig, Domenico. Det är ett lag som gillar att ha bollen, spela fotboll och överbelasta mycket på sidorna eller i mitten.

– Det blir ett skickligt Belgien som kommer hit. Det är jag helt säker på, säger han inför EM-kvalstarten på Friends arena på fredag kväll.

ANNONS

Kör samma koncept

Tedesco kör samma koncept med de belgiska världsstjärnorna. Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku med flera får skälla på inhyrda domare under de matchlika övningarna.

– Han (Tedesco) slipper få skäll och slipper skitsnacket om det skulle bli någon tveksam frispark, säger Forsberg och skrattar.

TT: Är det för att göra träningarna mer matchlika han har domare?

– Ja, kanske. Och för att slippa ta besluten själv. Då kan han fokusera på att titta på träningen. Det är klart att man tänkte att det kanske var en engångsföreteelse men domarna var där varje gång och dömde, oavsett om det var spel tre mot tre eller sju mot sju eller elva mot elva. De var alltid där.

TT: Hur är Domenico Tedesco som tränare?

– Han är en duktig tränare, som vet vad han vill. Det ska bli spännande. Belgien har mycket nytt, spelare och tränare. Ofta tar det väl ett tag innan allting sätter sig, men de har ett par världsspelare också. Det kommer att bli en tuff match. Vi får se på fredag var de står.

TT: Vilken fotboll står Tedesco för?

– Vi spelade fembackslinje under tiden han var i klubben. Det är mycket bollinnehav där bak, bygga spel. Han ser på fotboll på ett sätt så att de är väldigt trygga och stabila och har en bra defensiv.

ANNONS

"På rätt väg"

Ett nytt kval betyder nya möjligheter. Forsberg har lagt det jobbiga landslagsåret 2022 bakom sig.

– Det blir en intressant match. En stornation kommer hit. Jag tycker att det ska bli roligt att se var vi står. Jag tycker att vi är på rätt väg med många spelare som är i bra form och som gör det bra.

– Det är ett EM-kval till Tyskland och vi är oerhört laddade. Jag känner mig i bra form. Det ska bli jättekul på ett fullsatt Friends, säger Emil Forsberg.

Emil Forsberg.
Emil Forsberg. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Fakta: Emil Forsberg

Född: 23 oktober 1991 i Sundsvall.

Position: Offensiv mittfältare.

Klubb: RB Leipzig.

Tidigare klubbar: Gif Sundsvall, Malmö FF.

Landskamper/mål: 78/19.

Aktuell: En av nyckelspelarna när landslaget tar sig an Belgien i fredagens slutsålda EM-kvalstart på Friends arena.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS