Tobias Forsberg. Arkivbild.
Tobias Forsberg. Arkivbild.

Forsberg om skadan: "Jag är förlamad"

Leksandsforwarden Tobias Forsberg, som skadades svårt när han åkte in med huvudet före in i sargen, berättar nu på Instagram att han är förlamad.

ANNONS
|

"Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. Det är i den verkligheten jag försöker landa", skriver Forsberg.

"Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande."

Det var under annandagens hockeyallsvenska match mot Almtuna som olyckan skedde. Forsberg, 31, fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han genomgick en nackoperation.

Han har nu flyttats till Stockholm där han genomgår rehabilitering. Nu handlar hans liv om andra utmaningar än om de på isen och han skriver öppenhjärtigt att det inte alltid är lätt att acceptera dem.

ANNONS

"Man jämför ofta sig själv med sitt starkaste jag och att känna sig så här svag fyller ibland allting med en känsla av hjälplöshet. Oavsett hur mörkt det här är så har jag på slutet ändå i ögonblick känt att jag vuxit in i situationen och förstått att det här kommer att bli en lång kamp."

För att hjälpa Forsberg startar Leksand under maj en insamlingsstiftelse, i namnet Tobias Forsberg. Klubben skriver på sin webbplats att pengarna oavkortat ska gå till Forsberg för hans rehabilitering och för hans framtid.

Leksands ordförande Åke Norström säger till SVT Sport att klubben även funderar på att pensionera Forsbergs tröjnummer (19).

- Vi är beredda att göra mycket för honom, säger Norström.

TT

ANNONS