Den svenska boxaren Sven Fornling är ny IBO-världsmästare i lätt tungvikt. Arkivbild.
Den svenska boxaren Sven Fornling är ny IBO-världsmästare i lätt tungvikt. Arkivbild.

Fornling ny IBO-världsmästare

Sven Fornling är ny IBO-världsmästare i lätt tungviktsboxning. 30-åringen vann titelfajten mot den regerande världsmästaren Karo Murat efter ett enhälligt domslut.

ANNONS
|

Matchen om IBO-bältet skulle egentligen ha gått redan i september i Lübeck, men Karo Murat skadade sig och matchen sköts upp.

Nu blev det i stället en jämn fajt i Hamburg där den 30-årige svensken fick ta emot rejält med stryk men som också med en tung höger fick ner Murat för räkning redan i den första ronden.

- Jag var chockad när han gick ner, säger Sven Fornling till Aftonbladet.

ANNONS

- Det kändes inte som att det var något speciellt, men jag såg att han var skakad. Då tänkte jag att ”okej, det kan ta slut snabbt, jag måste skärpa mig nu”.

Någon lätt väg till världsmästarbältet blev det inte. Men Sven Fornling stod på benen och var till slut den starkaste boxaren, bland annat sedan Murat fått poängavdrag efter att ha utdelat ett slag mot svenskens bakhuvud i den elfte ronden.

Trots flertalet jämna ronder var det till slut tre enhälliga domare – 116–109, 115–110 och 115–110 – som såg till att det var Sven Fornlings arm som sträcktes i luften, vilket förkunnade att svensken är ny innehavare av IBO-bältet.

Men det trodde han knappt själv.

- Alla i teamet sade "100 procent". Men jag vågade inte tro det först. Det är så overkligt, säger Sven Fornling till Aftonbladet.

ANNONS

- Jag var säker på att de skulle "robba" mig, jag tänkte "nu tar de skiten ifrån mig".

TT

ANNONS