Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven Fornling. Bild: SVEN SONNTAG
Sven Fornling. Bild: SVEN SONNTAG

Fornling efter knocken: "Läkaren var chockad"

Sven Fornling knockades otäckt i proffsboxningsmatchen i Tyskland i lördags som gav honom en blödning i huvudet.
För SVT berättar nu Fornling för första gången om skräcksmällen.
– Läkaren var chockad, säger boxaren.

Det var alltså i helgen som den svenske proffsboxaren Sven Fornling åkte på en rejäl smäll i huvudet som knockade honom totalt. Det var i den elfte ronden i fajten om proffsboxningens IBO-bälte som det blev svart för svensken.

Med en blödning i huvudet fördes svensken till sjukhuset i Tyskland, men redan nu har han skrivits ut och kunnat ge sin första intervju efter matchen.

LÄS MER: Fornling föll i titelmatchen – fördes till sjukhus

LÄS MER: Fornlings manager: Ingen hjärnblödning

– Det har varit en blödning i en av hinnorna som skyddar hjärnan. Han (läkaren) var chockad över hur snabbt det hade läkt ihop. Det är nästan inget blod kvar alls nu så jag fick åka hem. Och så om två veckor ska jag röntgas igen, säger Fornling till SVT som trots allt har konstant huvudvärk just nu.

"Jag vet riskerna"

Det är framför allt vila och sömn som väntar för Sven Fornling en tid framöver. Skadan kommer att behöva tid för att läka på boxningsstjärnan. I bästa fall kan han återgå till träning om drygt två månader.

Vad som händer sedan har han inte bestämt ännu, men en fortsättning av boxningskarriären är trots smällen inte utesluten.

– Jag har bestämt mig för att inte ta några förhastade beslut kring det. De närmsta veckorna handlar bara om att vara med familjen och läka ihop. Sen får jag ta ett beslut, säger Fornling och tillägger:

– Jag vet riskerna med att gå upp i ringen och jag lägger ingen skuld på boxningen. Det här har inte ändrat min uppfattning om vad jag tycker om boxning, jag älskar boxning fortfarande. Jag lever hellre en dag som en varg än 1000 år som ett får, säger Sven Fornling till SVT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.