Flera skrällar i EM-kvaltruppen – Isak med

Janne Andersson presenterade under onsdagen sin trupp till EM-kvalmötena med Rumänien och Norge. Då bjöd Janne Andersson på ett par skrällar.

ANNONS
|

Först ut är mötet med Rumänien på hemmaplan i Stockholm 23 mars följt av bortamötet mot Norge tre dagar senare. Ett möte där Janne Andersson och det svenska landslaget ställs emot den tidigare förbundskaptenen Lasse Lagerbäck som leder de norska styrkorna.

Under onsdagen presenterade Janne Andersson sin trupp till de två EM-kvalmötena.

– Vi vill till EM, var budskapet från förbundskaptenen.

På förhand spekulerades det mycket i om huruvida Alexander Isak skulle få en plats i landslaget efter senaste tidens succé. Så blev också fallet.

19-åringen har fått fart på målskyttet i nederländska Willem II, dit han är utlånad från tyska storklubben Borussia Dortmund. I lördags gjorde han två nya mål i den nederländska högstaligan och har gjort fem mål på lagets fem senaste matcher.

ANNONS

"Vill kunna slussa in nya"

Isak gjorde sin A-landslagsdebut under januariturnén 2017, och blev då tidernas yngsta målskytt i svenska landslaget, men har fortfarande inte spelat någon tävlingsmatch för Sverige.

– Alexander var med oss på vinterturnén för två år sedan och det är en fördel, han vet hur vi jobbar. Det är en väldigt smart och målfarlig fotbollsspelare, en spännande spelartyp. Han har haft två år där han har spelat reservfotboll och fått väldigt bra träning, och nu har han blivit utlånad och gjort det väldigt bra där, säger Janne Andersson på presskonferensen och fortsätter:

– Vi vill kunna slussa in nya spelare och det här var ett utmärkt tillfälle.

Förutom Alexander Isak bjöd Janne Andersson på flera andra "nya" namn. Det rör sig om spelare som Sebastian Andersson och Sam Larsson (tidigare i IFK Göteborg, numer i Feyenoord) som är tillbaka i landslaget igen.

Några som inte fick plats var anfallarna John Guidetti (Alaves) och Isaac Kiese Thelin (Bayer Leverkusen). Duon har funnits med i de flesta blågula trupper de senaste åren men bristande speltid i klubblaget gör att de denna gång lämnas utanför.

Kvaltruppen

Målvakter: Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfelt, Robin Olsen.

Försvarare: Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Filip Helander, Pontus Jansson, Emil Krafth, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf.

Mittfältare/anfallare: Sebastian Andersson, Marcus Berg, Viktor Claesson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Alexander Isak, Jakob Johansson, Sam Larsson, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Robin Quaisson, Gustav Svensson, Ken Sema.

ANNONS