Malmöspelare tackar tillresta fans efter segern i Linköping.
Malmöspelare tackar tillresta fans efter segern i Linköping.

Fjärde raka förlusten för Linköping

1–2 hemma mot Malmö var fjärde raka förlusten för Linköping. Ändå hävdar lagkaptenen Niklas Persson att han inte är ett dugg orolig.

ANNONS
|

Linköping har under stora delar av säsongen hållit sig bland de sex första, i SHL-tabellen, som tar sig direkt till kvartsfinal.

Men på grund av att östgötarna åkt på stryk i fyra raka matcher har man ramlat ned till sjunde plats och just nu krävs alltså playoff för att ha chans att nå dit.

Eftersom Malmö tog full pott i det viktiga streckmötet ökade skåningarna på avståndet ned till LHC till fem poäng.

- Självklart är vi väldigt besvikna med den sviten och måste jobba stenhårt för att vända den. Men det är ju ändå bättre att ha svackan nu än senare så att den förhoppningsvis är avklarad, säger lagkaptenen Niklas Persson.

ANNONS

Svagt powerplay

Han fortsätter:

- Vi analyserar förstås vad det är som inte fungerar, som exempelvis vårt powerplay. Men det fungerade jäkligt bra i höstas och vi vet att det finns där någonstans. Sedan gäller det att inte gräva för djupt, utan vara lika nyanserad som när det går bra. Det får inte bli för negativt snack hela tiden.

Borta mot Färjestad (1–3) i torsdags gjorde Linköping inte alls någon bra insats – men Persson menar att det var betydligt bättre nu.

- Vi kämpar och sliter verkligen under 60 minuter, men får inte utdelning på mer än en av alla de chanser vi skapar. Vi måste bli mer effektiva och jag är inte orolig för det. Vi har många målskyttar i laget och förr eller senare släpper det, säger han.

- Vi har sju omgångar på oss att ta oss upp på topp sex och det har vi stora möjligheter att klara. Sedan ska vi göra allt för att pricka formen lagom till slutspelet. Det är ju ändå då det är som allra viktigast.

ANNONS

Det märktes samtidigt att Linköping saknade sina fyra spelare i OS – poängkungen Derek Roy, norska bröderna Mathias och Ken Andre Olimb, samt Chad Billins.

- Ja, det var tydligt att spetsen saknades. Arbetsinsatsen finns inget att klaga på, men det där allra sista när puckarna skulle gå in fattades, menar tränaren Dan Tangnes.

Alsenfelt stabil i kassen

Trots spel fem mot tre i nästan en minut klarade inte LHC att göra mål i början av den första perioden.

I stället tog Malmö vara på sitt första powerplay då Rhett Rakhshani snärtade upp pucken i nättaket – och i mittakten ökade Nichlas Hardt på.

Daniel Olsson Trkuljas reducering hjälpte inte – utan skåningarna tog sin fjärde seger på de fem senaste omgångarna. Oscar Alsenfelt räddade 29 av 30 skott.

- Den var vi verkligen värda. Jag är grymt stolt över killarnas match, ett riktigt bra lagspel. Alla offrar sig och spelar för varandra och ja, vi har gjort det väldigt bra på bortaplan den här säsongen, framhåller tränaren Peter Andersson.

ANNONS
TT

ANNONS