Finske stjärnan lurade SVT-reportern: ”Läge att skoja till det”

Den finske skidåkaren, livo Niskanen blev bäste finska åkare på en 33:e plats. Det stoppade honom dock inte från att skapa rubriker efteråt efter att han hängt ut lagkamraten, Lauri Lepistö.

ANNONS
|

Det var ingen superdag för de finska skidåkarna under fredagen.

Bäst var livo Niskanen som slutade på 33:e plats hela två och en halv minut bakom Aleksandr Bolsjunov som vann. Men det stoppade inte Niskanen från att skapa lite rubriker ändå.

Efter loppet intervjuades han av SVT.

LÄS MER:Rönnberg vill ta hjälp – från skidskyttets Wolfgang Pichler

Några svar på hur det gick i loppet och varför det gick som det gick fick dock inte tittarna.

Istället valde han att prata om sin lagkamrat, Lauri Lepistös, och hans privatliv.

SVT: Livo hur gick ditt lopp i dag?

– En intressant fråga. Lauri Lepistö är fortfarande singel och det har vi grabbar förundrats lite över. Det har varit utmanande för honom att hitta en partner. Men det ser ut som att han är het på marknaden.

ANNONS

SVT: Avståndet till täten var stort. Vad anser du om det?

– Visst är han en smart kille. Det skulle vara bäst att kontakta honom via Instagram. Jag kan inte ge några bättre råd. Många är intresserade av Lauri. Få se vem som duger till slut. Det blir intressant att se hur den här sagan slutar.

LÄS MER:Efter dödsfallen – Frölundas ordförande hyllar guldhjältarna

SVT-reportern i fråga, Moa Jörnmark, förstod inte mycket av vad Niskanen sa då han svarade på frågorna på finska men tog det hela med ro.

– Jag tycker bara det är kul. Jag tänker om att Iivo hade gjort ett jättebra lopp hade han varit mer seriös i svaren. Nu tyckte han kanske att det var läge att skoja till det lite. Det är bara en rolig grej liksom. Iivo frågade faktiskt mig innan om han skulle svara på finska eller engelska. Eftersom vi inte skulle använda det i Vinterstudion så körde han på finska. Det enda jag fattade var Kitos på slutet. Sen var det klart. Jag funderade inte mer på det då, säger hon till Aftonbladet.

LÄS MER:Första bollkontakten för Beata Kollmats – på över tio månader

Lite senare publicerade även Niskanen själv ett klipp från intervjun på Instagram där han var minst sagt nöjd över vad han hade lyckats med.

ANNONS

”I dag lyckades jag inte på bästa möjliga sätt. Jag förväntade mig mycket från dagen, men som tur hade Yle beställt fjärrintervjuer från SVT så vi kunde prata om mer än bara skidåkning”, skriver han.

ANNONS