Marcus Lantz och hans Öis åkte i dag på sin femte raka förlust.
Marcus Lantz och hans Öis åkte i dag på sin femte raka förlust.

Femte raka förlusten: "Vill inte tala om kris"

Förlusten med 2-0 mot AFC United innebar Öis femte raka nederlag. Nu är de rödblå i allra högsta grad inblandade i bottenstriden. – Jag vill inte tala om kris, men det här blev en övermäktig uppgift för oss, säger tränaren Marcus Lantz.

ANNONS
|

Efter en stark säsongsinledning hade enbart en poäng på de fem senaste matcherna fått Öis att sjunka som en sten i tabellen.Och när man under lördagen åkte till Solna för att möta topplaget AFC United blev läget inte bättre.

Ett Öis med fyra ordinarie spelare avstängda kom aldrig riktigt in i matchen – och 2-0 till hemmalaget var i underkant när bland andra Othman El Kabir stundtals hade lekstuga med det rödblå försvaret.

– Vi möter ett väldigt bra topplag, hade fått möblera om en del – och det blev helt enkelt en övermäktig uppgift, säger Öis-tränaren Marcus Lantz.

ANNONS

Med flera spelare borta fick många testa nya, ovana positioner – något som inte slog alltför väl ut.

– Det finns några ljusglimtar, som att Rasmus (Andernil Bozic) fick göra sin första start. Det var kul att se. Även Hannes (Sahlin) gör en godkänd insats i en ovan roll, menar Lantz.

Läget är nu minst sagt prekärt. Fem raka förluster – och sex matcher i rad med minst två insläppta mål har förvandlat Öis till ett bottenlag.Är det kris nu?

– Man måste ha lite perspektiv på saker och ting. Jag vill inte tala om kris. Hade man inför säsongen sagt att vi skulle ligga där vi nu ligger efter tolv omgångar så hade inte många blivit så förvånade, säger Lantz och konstaterar:

– Det handlar för oss om att få med sig poängen. Majoriteten av de insatser som vi gjort är jag nöjd med. Det gäller att jobba vidare. Vi har som mål att spela i Superettan 2017– och det kvarstår i allra högsta grad.

Öis parkerar nu på tionde plats i tabellen, men hela fyra av de sex lagen som jagar bakom har en match mindre spelad– och till Ängelholm på 15:e plats är det bara två poäng.

ANNONS
ANNONS