Felix Verdejo döms efter gravid kvinnas död

För två år sedan hittades en gravid kvinna död i Puerto Rico.
Nu döms Felix Verdejo.
Den förre proffsboxaren kan dömas till livstids fängelse.

ANNONS
|

Det var i april 2021 som kvinnan påträffades livlös i amerikanskt territorium. Hon tros ha kidnappats, drogats och kastats i vattnet från en bro i Puerto Rico.

Snabbt pekades Verdejo ut som misstänkt, senare framkom det att kvinnan vid sin död var gravid med den förre boxarens barn.

Nu har han under en rättegång i Puerto Rico dömts för kidnappningen som ledde till kvinnans och det ofödda barnets död, rapporterar inhemsk media så som El Nueva Dia.

Juryn, som bestod av tolv personer, kunde däremot inte enas kring ett fall av bilkapning som ledde till en persons död samt ett fall av grovt vapenbrott.

ANNONS

Boxades på OS

Efter att resultatet av överläggningen presenterats ska Verdejo inte ha rört en min. Kvinnans familj, däremot, kramade om varandra under en känslosam stund, enligt El Nueva Dia.

– Må han tillbringa resten av sitt liv med att tänka på vad han gjort mot min dotter, sa kvinnans pappa till den samlade presskåren efter rättegången, enligt Telemundo Puerto Rico.

Verdejos dom faller den tredje november, han riskerar nu att dömas till livstid.

Han representerade Puerto Rico under OS 2012 och var en framgångsrik lättviktsboxare. Under karriären vann han 27 av sina 29 fajter.

Verdejo har under hela rättegången hävdat sin oskuld.

LÄS MER:Kawhi Leonards syster dömd till livstids fängelse – för rånmord

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS