Federer utslagen i US Open

Många hoppades på att få se en ny klassiker mellan Rafael Nadal och Roger Federer – men schweizaren föll i US Open-kvartsfinalen mot Juan Martin Del Potro.

ANNONS
|

Med Andy Murray och Novak Djokovic borta har Rafael Nadal och Roger Federer varit US Opens två mest lysande stjärnor. Och när både spanjoren och schweizaren lyckades avancera fram till kvartsfinal tändes nog hoppet hos mångatennisfantaster om att få se rivalerna drabba samman i ett nytt klassikermöte i semifinalen.

Och efter att Nadal gjort vad han skulle när hanbesegrade ryssen Andrej Rublev i tre raka set (6-1, 6-2, 6-2) såg det ut att vara upplagt för en ny drömduell. Men de planerna satte Juan Martin Del Potro stopp för. Argentinaren, som förra sommaren var framme i OS-final, bjöd på högklassig tennis och besegrade Federer med 3-1 (5-7, 6-3, 6-7, 4-6) i set.

ANNONS

– Jag spelade den bästa matchen i turneringen, jag gjorde allt bra. Mina servrar och min forehand. Vi spelade båda en bra match men jag förtjänade att vinna tillslut, sa del Potro i Eurosport efter kvartsfinalen.

"Vad som helst kan hända"

I tredje set hade Federer flera setbollar fram till 2-1, men Del Potro, som hade stort stöd på läktaren lyckades ta sig ur det svåra greppet och vinna nyckelsetet. Nu ställs han mot Nadal i semifinalen.

– Med den här fantastiska publiken kan vad som helst hända, säger Del Potro om mötet med spanjoren.

För 36-årige Federer har 2017 trots förlusten varit ett succéår. Tennisikonen, som för ett par år sedan såg ut att vara på väg bort från den absoluta toppen,tog hem både Wimbledon och Australian Open tidigare i år.

ANNONS